Irena Blagojević objavila spot za čuvenu narodnu "Jutros mi je ruža procvetala"

- Nadam se da će "Jutros mi je ruža procvetala", odnosno moje viđenje te divne narodne pesme, biti podstrek ljudima u ovom teškom trenutku, pogotovo što znam da je mnogi izuzetno vole i nose u srcu - navela je Irena

  • 3
Irena Blagojević foto Vladimir Petrović Irena Blagojević Foto: Vladimir Petrović

Pevačica Irena Blagojević snimila je elegantnu džez obradu poznate pesme narodne muzike "Jutros mi je ruža procvetala", koja je danas objavljena kao najavni singl i spot za njen predstojeći treći album "Pero".

"Jutros mi je ruža procvetala" je jedna od lepših narodnih pesama, koju je komponovao Petar Tanasijević. Oduvek mi se dopadala. Proganjao me je taj aranžman u glavi, srećna sam što sam ga snimila. Uvek imam u vidu šta je autor prvobitno hteo reći i to me vodi u određenom pravcu. Nadam se da sam pesmi poklonila novi život. Verujem da obrade tome služe”, kaže Blagojević.

Popularnost Tanasijevićeve (1932-2016) pesme “Jutros mi je ruža procvetala”, koju je prva snimila Milica Popović 1960. godine, čuje se i u činjenici da su je do sada pevale, između ostalih, Merima Njegomir, Snežana Đurišić, Gordana Stojičević, Lepa Lukić, Lepa Brena i Amira Medunjanin. Za Irenu Blagojević dati svoje viđenje pesme “Jutros mi je ruža procetala”, ali uraditi još neke zanimljive obrade na albumu “Pero”, bio je “izazov, ali i neka vrsta igre”.

Irena Blagojević foto Vladimir Petrović Irena Blagojević Foto: Vladimir Petrović

Spot "Jutros mi je ruža procvetala", ispunjen letnjim ugođajem, snimio je u avgustu u divnoj bašti Polet Art District u Beogradu i montirao Vladimir Petrović. Na CD-u "Pero", kog će ove jeseni objaviti promoterska kuća Long Play, moći će da se čuju, pored obrada, i Irenine autorske bluz, sving, fank i pop pesme, među kojim je i prethodni singl i spot "Milo moje". O trenutku u kome se singl “Jutros mi je ruža procvetala” pojavljuje, Irena kaže:

- Verujem da je zadatak muzičara da nastavi da stvara i da to stvaralaštvo predstavi javnosti i u teškim trenucima za sve nas, kao što je pandemija Kovid-19, koja nažalost svakodnevno odnosi živote. Muzika ima moć da pobudi ono najplemenitije u ljudima, da im da neku novu snagu da se izbore sa velikim nedaćama. Nadam se da će "Jutros mi je ruža procvetala", odnosno moje viđenje te divne narodne pesme, biti podstrek ljudima u ovom teškom trenutku, pogotovo što znam da je mnogi izuzetno vole i nose u srcu - navela je Irena.

Irena Blagojević - "Jutros mi je ruža procvetala":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • viola

    5. decembar 2020 | 18:52

    Svaka čast lrena Blagojevic. Zaista lepo pevas , dobar ansambl . Za pohvalu.

  • Darko

    5. decembar 2020 | 20:10

    Sve je to lepo, al pesmu je komponovao Dragiša Nedović.

  • PRC

    5. decembar 2020 | 21:43

    Ima šta da se vidi ali da se čuje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA