Tricky 15. oktobra u Beogradu

"Trikijeva turneja je odložena za jesen 2021. godine zbog produžavanja kovid-19 ograničenja… Vidimo se u 2021. godini!", saopšteno je na muzičarevoj Fejsbuk strani

  • 0
Tricky

Tricky / Foto: Boris Vezmar

Legendarni trip-hop muzičar Tricky održaće koncert 15. oktobra 2021. godine u 21h, u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda, u okviru turneje povodom nedavno objavljenog albuma "Fall To Pieces".

Tricky je zbog i dalje nepovoljne situacije sa kovid-19 odlučio da za jesen odloži čitavu evropsku turneju, u okviru koje je trebalo da dođe u Beograd, 23. februara 2021. (prethodno je beogradski koncert bio najavljen za 29. april 2020. u DOB-u).

Sve do sada kupljene ulaznice za koncert Trikija u Beogradu ostaju važeće i nije ih potrebno menjati. Ulaznica za koncert Trikija 15. oktobra u DOB-u je 1.800 dinara preko mreže Tickets.rs.

Tricky

Foto: Boris Vezmar

- Trikijeva turneja je odložena za jesen 2021. godine zbog produžavanja kovid-19 ograničenja… Vidimo se u 2021. godini! - saopšteno je na muzičarevoj Fejsbuk strani.

Nakon saradnje sa kultnim bendom Massive Attack, Tricky je objavio debi solo album "Maxinquaye" (1995), sa hitovima kao što su "Aftermath", "Ponderosa", "Overcome" i "Black Steel", postavši svetska zvezda i jedan od najuticajnijih pionira trip hopa. Triki je svoj jedinstveni muzički izraz, prepoznatljiv po višeslojnom, mračnom spoju hip hopa, alternativnog roka i rage, nastavio da razvija na ukupno 14 albuma, od kojih je poslednji, hvaljeni "Fall To Pieces" (2020).

Novi album sniman je u Trikijevom berlinskom studiju krajem 2019. godine, a pesme na njemu bivaju varljive, često su kratke, sa naglim završetkom i kreću se ka drugoj pesmi bez upozorenja, uz raznoliku instrumentalizaciju, od ispada gustih sintova do distorziranih semplova, začinjeno mračni i napetim stihovima. Većinu stvari otpevala je Poljakinja Marta Zlakovska, kao na najavnim singlovima “Thinking of” i “Fall Please”, od kojih poslednji Tricky opisuje kao pesmu na kojoj se "najviše približio pravljenju popa". U “I’m In The Doorway” i "Running Off" gostuje gostuje danska pop kantautorka Oh Land.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA