"Novogodišnja muzička bajka" za najmlađu publiku Beogradske filharmonije

"Iz ove naše blesave filharmonijske kuhinje, nastala je prelepa priča o muzici, ljubavi i drugarstvu", istakao je Ivan Tasovac

  • 0
Beogradska filharmonija Foto: Marko Đoković

Beogradska filharmonija najmlađoj publici poklanja Novogodišnju muzičku bajku čija je onlajn premijera zakazana za 7. januar u 12h na Jutjub kanalu Filharmonije. Filharmoničarima se pridružuje i direktor Ivan Tasovac koji kao pijanista ima specijalnu ulogu u ovoj priči.

Autorke muzičke bajke su violistkinja Tamara Marinković-Tomić i violinistkinja Slavica Perić, prepoznatljiva lica edukativnih programa Beogradske filharmonije. One su i naratorke priče o Muzikogradu u kome se sakupljaju specijalne muzičke želje i pripremaju pokloni za svu decu sveta. Glavni junaci su Deda Mraz u tumačenju Ivana Tasovca, koji treba irvasa Đuru, odnosno Aleksandra Saleta Radulovića, da nauči da svira klavir.

- Iz ove naše blesave filharmonijske kuhinje, nastala je prelepa priča o muzici, ljubavi i drugarstvu. Mnogo smo se zabavljali dok smo je stvarali, nadamo se da će je voleti i naši mali drugari. Sa željom da im ulepšamo prazničnu atosferu, poručujemo da jedva čekamo da ih vidimo ponovo, glasne i nasmejane u Beogradskoj filharmoniji - rekao je direktor Ivan Tasovac.

U muzičkoj bajci mališani će moći da čuju numere Mocarta i Betovena, ali i mnogo zvučnih efekata koje perkusionista Sale Radulović svira, bukvalno, na svemu. Tu su praporci, gong, kravlje zvono, kozji nokti, šmirgla, čekić, ovca koja plače, novine, selotejp, trijangl, sirena za bicikl. Pored toga što će moći da vide ove neobične instrumente i upotrebu njihovog zvuka, deca će priču iz Muzikograda doživeti i uz crteže koje su Beogradskoj filharmoniji poklonili njeni verni drugari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA