Bajaga i Riblja Čorba se oprostili od Japanca: "Svet muzike više neće biti isti bez tebe"

Stefanović je učestvovao u stvaranju preko 1.000 izdanja jugoslovenske i srpske scene

  • 1
Nenad Stefanović Japanac, Bajaga, Bora

Foto: ATA images, YouBox/Promo, Youtube/Nenad Stefanovic japanac

Nenad Stefanović Japanac, nekadašnji basista "Pilota" preminuo je u 62. godini, danas je sahranjen, a sarađivao je sa mnogim poznatim ličnostima u svojoj karijeri.

Mnogi su se od njega oprostili na društvenim mrežama, a među njima i grupa "Bajaga i Instruktori", koja je na Fejsbuku objavila emotivne reči.

- Dragi naši prijatelji, prošlu godinu smo ispratili tužno, sa odlaskom Miše Aleksića, a nažalost, i ova je počela loše, odlaskom Nenada Stefanovića Japanca, našeg prijatelja i kolege, jednog od najboljih bas gitarista ikada na ovim, i ne samo ovim prostorima. Neša je svirao na našim albumima "Sa druge strane jastuka", "Prodavnica tajni", "Muzika na struju", i na mnogim drugim pesmama. Svirao je sa velikim brojem naših kolega - Bijelim dugmetom, Oliverom Mandićem... Velika je praznina na našem muzičkom nebu posle njegovog odlaska. Počivaj u miru, dragi Nešo. Ovaj svet muzike više neće biti isti bez tebe. Vole te tvoji Bajaga i Instruktori - piše u objavi.

Grupa "Riblja čorba" objavila je na svojoj Fejsbuk stranici emotivan status povodom smrti Stefanovića.

- Poslednji pozdrav velikom umetniku, izuzetnom čoveku, našem dragom prijatelju, Nenadu Stefanoviću Japancu. Počivaj u miru dragi druže - napisali su oni.

Nenad Stefanović Japanac rođen je 1959. godine u Kruševcu.

Dokazavši se kao vrlo pouzdan, precizan, tačan, originalan i inventivan basista, te kao vrsni poznavalacprimenjene harmonije, svirajući istovremeno i gitaru, učestvovao je u stvaranju preko 1.000 izdanja jugoslovenske i srpske scene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA