≫ 

Pesma o vozačkoj dozvoli ruši rekorde: U danu preslušana 17 miliona puta

Rolling Stone ju je nazvao "pesmom koju morate znati"

  • 0
Olivija Rodrigo

Printskrin: YouTube/Olivia Rodrigo

Iako smo tek na sredini januara, pesmu "Drivers License" mnogi već nazivaju svojevrsnim hitom 2021. godine. Reč je o debitantskoj numeri sedamnaestogodišnje Diznijeve zvezde Olivije Rodrigo, koji dominira muzičkim listama, ali i društvenim mrežama.

Rolling Stone ju je nazvao "pesmom koju morate znati", piše Index.

Nostalgična numera uz pratnju klavira polako se gradi kao priča o tome kako je 17-godišnjakinja napokon dobila svoju vozačku dozvolu. Ali važnu okolnost kvari slomljeno srce: uspeh je trebalo da proslavi s bivšim dečkom koji ju je ostavio zbog "starije plavuše" koja predstavlja, peva Rodrigo, "sve ono u šta je nesigurna". Tako se Rodrigo vozi predgrađima, slomljenog srca, ljuta, pitajući se je li bilo koje osećanje ikad bio stvarno.

Olivija Rodrigo

Printskrin: YouTube/Olivia Rodrigo

Pesma je omaž Tejlor Svift i njenom albumu Fearless. Svift je pesmu podelila i sa svojim pratiocima, te tako pripomogla da postane hit.

"Drivers License" je objavljena pre 7 dana i dosad već ima preko 28 miliona pregleda na YouTube-u.

Samo tri dana nakon premijere, pesma je srušila rekord na Spotify-ju: postala je numera (koja nije praznične tematike) s najviše preslušavanja u jednom danu - 15 miliona. Dan kasnije pesma je srušila vlastiti rekord, jer je tad zabeleženo 17 miliona preslušavanja.

- Ovo ne možemo uporediti ni sa čim dosad - oglasili su se iz Spotify-ja.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Olivia Rodrigo (@olivia.rodrigo)

 

- Spotify nikad nije video novijeg umetnika koji tako dominira od samog početka i jednostavno nastavlja da raste. Bez presedana je - rekli su iz kompanije Billboard.

Ko je Olivija?

 

Rodrigo je karijeru započela u Diznijevim projektima. Pre pet godina dobila je ulogu u seriji Bizaardvark, a imala je i glavnu ulogu u High School Musical: The Musical: The Series.

Olivija je i pre ove pesme bila veoma popularna među tinejdžerima. Na TikToku i Instagramu ima milione pratilaca. U tinejdžerskim krugovima jedno se vreme govorilo o njenoj vezi s kolegom iz High School Musical, Džošuom Basetom, s kojim je u međuvremenu raskinula. Nagađa se da je upravo njemu posvećena "Drivers License".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA