≫ 

Na aukciji audio-kaseta iz ranih početaka grupe Radiohead: Demo pesme koje publika još nije čula

Prodavac koji želi da ostane anoniman, poznavao je članove benda i družio se s njima devedesetih godina

  • 0
Radiohead Radiohead / Foto: Profimedia/AFP

Demo snimak sa pesamama grupe Radiohead, koje do sada publika nije imala priliku da čuje, našao se na aukciji, piše BBC na srpskom.

Petorica momaka upoznala su se u školi u Abingdonu u Oksfordširu gde su prvobitno osnovala bend On A Friday, pre nego što su postigla svetski uspeh sa albumima OK Computer i The Bends.

Audio-kaseta sa demo snimkom, koju su poklonili prijatelju 1990-ih godina sada je na prodaju. Na omotu kasete su i rukom pisane poruke i dizajn etikete koji je napravio vođa grupe Tom Jork.

Članovi benda, braća Džoni i Kolin Grinvud, Ed O'Brajen i Filip Selvej pohađali su školu u Abingdonu 1980-ih godina i nazvali grupu po danu u nedelji kada su držali probe.

Za demo kasetu sa šest pesama, od kojih tri nikada nisu objavljene, očekuje se da će dostići cenu od dve hiljade funti (oko 2.245 evra), kažu iz aukcijske kuće Omega.

Pesme sa kasete koje nagoveštavaju velike mogućnosti grupe su Promise Me, Boy In A Box i These Chains.

Prodavac koji želi da ostane anoniman, poznavao je članove benda i družio se s njima devedesetih godina.

Kasetu mu je poklonio jedan od članova grupe.

Smatra se da su pesme snimljene pošto su članovi grupe napustili školu i potpisali ugovor sa EMI Rekords i preimenovali se u Radiohead 1991. godine.

- Pesme su sirove, ali svakako najavljuju fantastični potencijal koji je grupa iskoristila kroz nekoliko godina - rekao je aukcionar Pol Ferveder.

Kaseta je deo onlajn Pank i Indi aukcije koja je zakazana za 26. januar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA