≫ 

Amerikanka ponovo peva srpske hitove: Nakon Bajage, obradila i EKV

Specijalizovani portal Review nazvao ju je "budućnošću folk muzike"

  • 4
Kimberli Taunsend Kimberli Taunsend peva "Srce" grupe EKV / Printskrin: YouTube/Kimberly Townsend

Američka kantautorka Kimberli Taunsend nastavila je svoju YouTube kampanju 52 nedelje – 52 obrade, još jednim izvođenjem legendarnog jugoslovenskog rok hita.

Posle pozitivnih reakcija na njenu obradu Bajagine balade "Od kada tebe volim", Kimberli se prihvatila zadatka da na svoj način izvede pesmu "Srce" rok grupe EKV takođe na srpskom jeziku. Njena akustična, intimna verzija jedne od najpopularnijih pesama iz repertoara EKV, naišla je na veliku podršku, piše Headliner.

Prema broju pregleda i komentara, među kojima prednjače slušaoci sa ovdašnjih prostora, čini se da Kimberli na Balkanu stiče sasvim solidnu bazu obožavalaca.

Među komentarima se može saznati i da je ljubav prema jugoslovenskoj muzici Kimberli preneo njen suprug, koji je poreklom iz Srbije.

Taunsendova je autorsku karijeru započela prošle godine, objavljivanjem prvog albuma koji je kritika pozitivno ocenila. Specijalizovani portal Review nazvao ju je "budućnošću folk muzike".

U doba pandemije korone, kada nema koncerata, Kimberli u kampanji 52 nedelje – 52 obrade, svakog petka na YouTube-u objavljuje video sa novom obradom pesama drugih autora.

Poslušajte njenu obradu pesme "Srce":

Video: Izašla na scenu i otpevala Karleušinu pesmu, ona pala u trans

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA