≫ 

Koncert Slobodana Trkulje 13. marta u Kombank Dvorani

Kako najavljuju organizatori, Kombank Dvorana će 13. marta biti prostor za otkrivanje ove muzičke tajne i nezaboravni muzičko-scenski doživljaj - spektakl

  • 2
SRPSKA NOVA GODINA Slobodan Trkulja Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Muzičar, multinstrumentalista, kompozitor i pevač, Slobodan Trkulja i sastav „Balkanopolis“, nastupiće ponovo pred beogradskom publikom 13. marta od 19 sati u Kombank Dvorani.

Umetnik je tradicionalno poslednjih godina imao redovan veliki koncert barem jednom godišnje u Sava centru, ali kako ta ustanova usled pandemije i dalje ne radi, novi izazov mu je svakako Kombank Dvorana, prestižno mesto za mnoge poznate muzičare.

Ovaj inovator zvučnih tradicija, koji sa svojom grupom „Balkanopolis“ oplemenjuje globalnu muzičku scenu, pođednako je hvaljen od publike i svetske kritike, koja ga ubraja u red nacionalnog blaga Balkana.

Zvuk Trkulje definišu kao novi muzički talas, a za poslednjih 20 godina, pod njegovim uticajem su nastali brojni muzički sastavi.

Trkulja je kao solista sarađivao sa svetskim umetnicima poput fado umetnice Marize, Dalarasa, Olete Adams, Josipe Lisac, sa holandskim Metropol orkestrom, džez i filharmonijskim orkestrima.

Pamte se njegovi nastupi u Kini, gde uživa veliku popularnost, posebno pred 30.000 posetilaca u okviru EXPO izložbe u Šangaju, a nedavno je u ovoj zemlji nastupao u novogodišnjem programu kada ga je preko televizije u direktnom prenosu gledalo milijardu ljudi.

Jedan je od ambasadora zkulturne saradnje Srbije i Kine i kreativni ambasador Srbije kroz program „Srbija stvara".

Kritičari njegovu muziku opisuju sledećim analizama: „savremena i umetnički inteligentna sinteza tradicionalne srpske muzike i modernog džeza i fuzije“, „asimetričnih taktova Balkana i udarnih ritmova modernog fanka“, a onda su zapisali - „neviđeni primeri ritmičnih vatrometa, ali i kao najbolje čuvana muzička tajna Balkana.

Kako najavljuju organizatori, Kombank Dvorana će 13. marta biti prostor za otkrivanje ove muzičke tajne i nezaboravni muzičko-scenski doživljaj - spektakl.

Video: Trkulja nam je prvo pustio glas, a onda smo porazgovarali o tradiciji, ljubavi između Srbije i Kine

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA