Dejv Grol otkrio kako je grupa "Foo Fighters" dobila ime: Veliku zaslugu za to ima bend "Police"

Roker je ispričao zanimljivu priču

  • 0
Dave Grohl, Dejv Grol, Foo Fighters

Dejv Grol, frontmen grupe "Foo Fighters" Foto: Tanjug/AP

"Foo Fighters" su jedna od najuspešnijih i najtraženijih bendova današnjica, a gostujuću u emisiji voditelja Hauarda Sterna, frontmen sastava Dejv Grol otkrio je jednu zanimljivost. Naime, roker je ispričao kako je došao na ideju da nazove svoju grupu imenom kojim je svet dan danas zna ("Foo Fighters").

- Ovaj bend je započeo sa ovom demo trakom koju sam i ja radio... Ušao sam u studio pet dana, svirao sam sve instrumente, snimio 13 ili 14 pesama - samo iz zabave. Napravio sam kasete i dao naziv "Foo Fighters", jer zapravo nisam želeo da svi znaju da sam to ja. Pomislio sam da će možda, ako nekome dam kasetu, možda pomisliti da je to bend, biti iznenađeni kad saznaju da je to bila samo jedna osoba i da sam to bio ja - naveo je Dejv.

Grol je ispričao i kako je na tu ideju došao, a velike zasluge za tom ima i bend "Police". Tačnije, jedan član ove grupe.

- Kad sam bio mlad, neko mi je dao ploču umetnika po imenu Klark Kent -rekao je Grol i nastavio:

-... Zvučalo je slično grupi "Police", jer je to ustvari bio Stjuart Kouplend, bubnjar grupe "Police". Ovaj zapis je napravio pod imenom Klark Kent. Nije zapisao svoje ime - naveo je Grol, pa je na kraju izjavio da je to "nezvanična priča".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA