Kako je nastala čuvena pesma "Do The Bartman": U celu priču je upleten i Majkl Džekson

Pesma je bila veliki hit početkom 90-ih

  • 2
Bart Simpson, Majk Džekson Bart Simpson, Majk Džekson Printskrin: Youtube/TOTP Reloaded, Foto: Tanjug/AP

Ako stte ljubitelj serije "Simpsonovi", sigurno se sećate pesme "Do The Bartman", koja se pojavila početkom 90-ih i koja je postala veliki hit u svetu. Kada je reč o njenom nastanku, kruže raznorazne priče, a mnogi ovu numeru povezuju sa Majkom Džeksonom.

Naime, kako navode inostrani mediji, kralj popa je za pesmu "Do The Bartman" pevao prateće vokale, što je otkriveno tek nekoliko godina kasnije nakon što se numera pojavila u javnosti.

Met Grejning, tvorac "Simpsonovih", je u jednom intervjuu naveo da je Majkl Džekson bio deo ovog projekta.

- Zaista smo ga imali. On (Majkl Džekson) je rekao da voli Barta i da želi da bude deo serije - naveo je Grejning i nastavio:

- On je bio deo seriji. Ali nije želeo da bude potpisan (da je bio deo serije). Takav je bio dogovor sa njegovom izdavačkom kućom - naveo je Met.

Inače, Majkl Džekson je davao glas u tri epizode "Simpsonovih". Inače, tekstopisac Brajan Loren odbacio je tvrdnje da je kralj popa napisao pesmu "Do The Bartman".

- Uprkos ponovljenim priznanjima Meta Grejninga, ja sam jedini pisac pesme - tvrdi Loren i dodao da je ipak istina da je Majkl Džekson s njim pevao prateće vokale.

Poslušajte pesmu "Do The Bartman":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    28. februar 2021 | 19:40

    Steta ,planetarna zvezda i kako je izgubio zivot,imao je kompleks ,hteo je da bude ko belci ,smatrajuci tada da ce dobiti svoju apsolutnu slobodu,mnoge operacije izbeljivanja je radio na sebi i licnog opisa,mnogim ljudima je to neshvatljivo jer on je bio planetarna zvezda,koga su svi voleli i niko nikada nije postavljao pitanje boje koze,sto mozemo zakljuciti da je kompleks nerazumno stanje i shvatanje vrednosti zivota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA