≫ 

Zbog "rata" Kurta Kobejna i Eksela Rouza, Elton Džon je ni kriv, ni dužan, nadrljao

To se desilo na dodeli MTV Video Music nagrada 1992. godine

  • 6
Kurt Kobejn, Elton Džon, Eksl Rouz Foto: YouTube/Nirvana, Profimedia
Kurt Kobejn, Elton Džon, Eksl Rouz Kurt Kobejn, Elton Džon, Eksl Rouz Foto: YouTube/Nirvana, Profimedia

20. februara 1967. godine, rođen je čuveni roker Kurt Kobejn (1967-1994). Bio je frontmen grupe "Nirvana", a otpevao je mnoge pesme koje su postale svetski hitovi, poput "Smells Like Teen Spirit", "In Bloom", "Lithium" i mnoge druge.

Sa 14 godina je dobio prvu gitaru, a sa 20, 1987. godine osniva bend "Nirvana". Inače, jedna priča povezuje Kurta Kobejna sa Ekslom Rouzom, pri čemu je na kraju nadrljao Elton Džon. Ni kriv, ni dužan.

Naime, Kurt Kobejn smatrao je da je Eksl Rouz homofob i rasista. Na dodeli MTV Video Music nagrada 1992. godine, dva klavira postavljena su na scenu za izvođenje pesme "November Rain" grupe "Guns N' Roses" (čiji je frontmen inače Eksl Rouz).

Misleći da će Eksl da svira na njemu, Kobejn je, kako se pričao, pljunuo na dirke jednog od klavira. Na svoj užas, Kurt je kasnije saznao da je njegov sloj pljuvačke  završio na klaviru koji je svirao specijalni gost Elton Džon.

Podsetimo se tog nastupa:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    28. februar 2021 | 10:32

    Kurteši je bez razlozno uvrsten u neke legende pa jos o rok muzike kojoj on niti je pripadao niti je trebao da se forsira.Bio je popilaran 2 gidine u Americi i maloanje u nekim slojevima mladih tuv padavičara u Evropi,imao jedan ipo album sa 2 ili 3 hitića i to je sve.Porediti i uvaloti tog drogiranog lika koio ja kraku sebi oduzeo i život sa Akselom je baš glupo...

  • Majkl Džondar

    28. februar 2021 | 09:49

    A Kurt anđeo Božji. 😂😂 Podrška Ekslu. Svi koji imaju stav o gejevima, nazivaju homofobima.

  • Микс

    28. februar 2021 | 11:33

    „Забрањено за псе и Србе" пише на албуму „Nevermind" групе Нирвана продаваног у америци, такође на појединим концертима у тим истим америкама је овај натпис био изнад улаза. Паметном доста...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA