≫ 

Balašević je slavio slave kada se to nije radilo, a osim porodice, Đole je voleo još jednu stvar

U emisiji "Pesnik panonskog srca" otkriveni su detalji iz Đoletovog života

  • 7
Đorđe Balašević Đorđe Balašević Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Legendarni kantautor Đorđe Balašević ostavio je veliki trag, a njemu u čast na RTS-u je bila emitovana emisija "Pesnik panonskog srca". O Đoletu je govorio i publicista Bogomir Mijatović, koji se družio sa slavnim Panonskim mornarom i ispričao neke zanimljivosti o njemu.

Na pitanje voditeljke Olivere Kovačević da li je Balašević nekad preplivao Dunav, dobila je sledeći odgovor.

- Nikad. Čak nije ni voleo da ide na Štrand. Lepo je on jednom prilikom rekao na jednom koncertu u studiju N, koji smo radili: "Ja pišem moje pesme. Mene da ostavi devojka u mojim pesmama. Pa to nema šanse. Dakle, ja sam junak svojih pesama, ja ću biti ono što ja hoću". Nije voleo Dunav. Dunav je inače prljav - rekao je Bogomir Mijatović, pa je ispričao šta je Đole zaista voleo osim svoje porodice:

- Đole je voleo fudbal. Svoju porodicu, pre svega i fudbal. Njega je teško bilo izvući iz kuće. Mi smo imali 2 puta nedeljno po 2 sata termin u jednoj školi uveče, od 20 do 22, za mali fudbal. On je uvek išao sa nama, igrao... Đole ostane po još 2 sata. Mi smo 2 puta nedeljno po četiri sata igrali mali fudbal. Znate šta je četiri sata stajati na jednom mestu? Toliko je on voleo fudbal. Niste ga mogli izvući. Noću da ga probudite u 2 sata i kažete ima termin slobodan u ovoj školi za fudbal, eto njega - rekao je publicista gostujući na RTS-u.

Bogomir Mitić Bogomir Mitić Printskrin: RTS

Gospodin Bogomir Mijatović je ispričao još jednu stvar vezanu za Đorđa Balaševića.

- Ja sam prvi put u Novom Sadu, kod nekih od mojih prijatelja video u kući ikonu svog sveca. On je slavio slave kada se to nije radio. On je to tradicionalno nasledio od svojih. Deda Jova je bio komunista, ali su oni obeležavali svoju slavu. Lako je bilo slaviti sad poslednjih 20, 30 godina, ali u to vreme držati ikonu sveca, opevati ga često, to je malo ko uradio - rekao je gospodin Mijatović.

Video: Tužne scene ispred Sava centra: Poslednji aplauz za Balaševića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eto

    22. februar 2021 | 12:15

    Sve napisano je ok sem ovoga da je samo on slavio slavu u neko vreme kad niko,, nije smeo" nije smeo samo ko nije hteo, svi pravi domaćini su slavili a poturice i prevrtljivci ne. Slavska ikona u mojoj kući izbledela od starosti toliko o nekom strahu.

  • dzoni

    22. februar 2021 | 12:53

    Kako je slavio slavu kad je tvrdio da je jugosloven a ne srbin🤔

  • Zeon

    22. februar 2021 | 13:21

    Slavu slavio, jugosloven bio.Ima ih još takovih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA