Zaspo Janko: Poslušajte kako tužnu pesmu iz filma "Dara iz Jasenovca" uživo peva Cakana (Love&Live)

Dragica Radosavljević Cakana rođena je na Kosovu i Metohiji, gde je i pre mnogo vekova nastala pesma "Zaspo Janko", pesma koja je u filmu "Dara iz Jasenovca" izazvala okeane suza. U sceni dok srpska nejač putuje vozom smrti na svoj poslednji put, držeći bebu u naručju majka započinje upravo jednu od najtužnijih srpskih pesama

  • 3

Film "Dara iz Jasenovca" uzburkao je, ionako povazdan uzburkane balkanske duhove, naterao je mnoge da saznaju koliko o svojoj istoriji zapravo ništa ne znaju i učinio više za buduća pokolenja od gotovo svih istorijskih čitanki u poslednjih mnogo decenija. U filmu koji je izazvao okeane suza, u sceni dok srpska nejač putuje vozom smrti na svoj poslednji put, držeći bebu u naručju majka započinje jednu pretužnu pesmu - Zaspo Janko.

U pitanju je stara, kako etnomuzikolozi kažu, "pogrebna izvorna pesma", nastala na teritoriji Kosova i Metohije, upravo na podneblju gde su se rodlile dve pevačice - Dragica Radosavljević Cakana i Anastasija Kostić, koje su je, u svojoj verziji otpevale u Love&Live studiju Telegraf musica.

Zapratite Youtube kanal Telegraf music , uživajte i uskoro očekujte nove i stare velike hitove i nove vrhunske muzičare i pevače. Samo uživo. Samo akustično. Samo jako i dobro. Jer muzika je ljubav - Love&Live!

Telegraf music

NAPOMENA: Poštujte autorska prava, poštujte izvođače i izdavače, kupujte legalna muzička izdanja. Love&Live realizuje se uz podršku OFPS-a, SOKOJ-a i Unije diskografa Srbije i Sky musica

Film Dara iz Jasenovca Foto: Aleksandar Letić

"Zaspo Janko"

Zaspo Janko pod jablanom

Svoje mile drage

Lepe moje crne oči

Pogledajte na me

Pod jablanom zlatnom granom

Svoje mile drage

Lepe moje crne oči

Pogledajte na me

Ja otrgnem zlatnu granu

Svoje mile drage

Lepe moje crne oči

Pogledajte na me

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    1. mart 2021 | 18:37

    Hm, koliko ja znam, Cakana nema pojma o pevanju.....

  • mille

    1. mart 2021 | 22:20

    upropastila je pesmu svojim ”izvodjenjem”

  • Predrag

    2. mart 2021 | 09:03

    Pesma je srpska izvorna i korišćena je u filmu. Nije to pesma iz filma, ne obmanjujte više ljude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA