To je emotivno najteža stvar koju sam ikada radio u životu: Kako je nastala Madžgaljeva pesma "Bože"

Pesma je objavljena nakon Marinkove smrti

  • 1
Marinko Madžgalj Marinko Madžgalj Foto: ATA Images

U emisiji "Amidži šou" bila je održana emisija posvećena Marinku Madžgalju, koji je preminuo 2016. godine posle teške bolesti. Osim glumce, Marinko se bavio pevanjem, a jedna od njegovih najlepših pesama je svakako "Bože", numera koja je posthumno objavljena.

Marko Kon, koji je sarađivao sa Madžgaljem, je otkrio kako je ova pesma nastala

- Ko je napisao onu pesmu koju sam čuo, nažalost, kada je on preminio? Ono, "Bože" - pitao je Aleksandar Srećković Kubura Kona, koji je potom objasnio:

- To je pisao Miza. Maki (Marinko Magžgalj) je došao sa gitarom u studio i otpevao demić (demo) koji ćemo jednom završiti. I onda je otišao pre nego što smo ga mi završili, pa smo ga mi posthumno završavali. To je emotivno najteža stvar koju sam ikada radio u životu. Recimo, čovek koji je došao da svira kontrabas... Čovek je slušao tri, četiri puta, i odsvirao ga iz jednog tejka. Mislim, to se ne dešava. Maki je to tako prirodno radio. Čovek je rekao:" Ja sam samo odsvirao". Posle smo dosnimavali još instrumenata, ali smo uspeli da zadržimo tu njegovu energiju koja je izašla iz tog njegovog lenjog i non šalantnog izvođenja... To je najveći kvalitet te pesme  - rekao je Marko Kon.

Pogledajte šta je ispričao Marko Kon:

Marinko Madžgalj - "Bože":

Video: Otkriven mural posvećen Marinku Madžgalju u centru Beograda: Odali počast legendarnom glumcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    3. mart 2021 | 23:44

    Sinoć je to bila jedna divna epizoda Amidži šoua. Šteta je samo u tome što se divne epizode prave kada neko umre, a 90 % ostalih epizoda su bože sačuvaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA