Pankeri koji su kažnjeni zbog svirke ispod Brankovog mosta objavili spot

Oni su objasnili šta se dogodilo u nedelju i zahvalili se policiji

  • 0
bednici pank Printskrin: YT/Bednici bend

Beogradska pank grupa Bednici dospela je u žižu interesovanja prošlog vikenda kada su snimljeni kako sviraju ispod Brankovog mosta tokom nečeg što su mnogi protumačili kao "korona žurku".

Njihova publika skakala je i pevala ispred njih, u jednom trenutku došlo je i do gurke i šutiranja, a za to vreme veliki broj policajaca je oko njih napravio obruč i sve vreme posmatrao šta rade.

Ovi mladi pankeri sada su objavili i spot, koji je snimljen tog dana, i objavili ga na društvenim mrežama.

- Hvala svim ljudima koji su učestvovali na realizaciji ovog događaja, kao i svima koji su nam poslali video materijal. Takođe hvala ‘Samitu nesvrstanih’ na velikoj pomoći i podršci, bez vas bi ovo bilo mnogo teže. Zahvaljujemo se porodici Vukašinović koji su doneli agregat i omogućili struju da se sve ovo održi i Milanu Kljunu koji je obezbedio razglas i miksetu. Zahvalni smo Luki Matkoviću iz studija ‘Citadela’ na pozajmljenom bubnju, kao i Biljani Sovilj iz benda Nemesis na pozajmljenom bas pojačalu.

- Najlepše smo ostavili za kraj. Veliko poštovanje za Ministarstvo unutrašnjih poslova koji su nam neplanirano obezbedili veliki broj statista u plavim uniformama. Volimo vas sve! - poručili su članovi benda Bednici.

Tročlani pank sastav Bednici i bendovi Chemicl Thomb i Apači okupili su u nedelju na obali ispod Brankovog mosta sa namerom da zajedno snime spot, ali su onda, kako navode muzičari, „tu došli neki ljudi i sve je eksaliralo“.

Pred improvizovanom binom razvila se šutka, okupili su se i brojni prolaznici, a ubrzo je na obalu došla i policija i komunalna milicija i opkolili su prisutne.

Članovima benda su napisane prekršajne prijave i novčano su kažnjeni za zauzimanje javne površine i izvođenje kulturno-umetničkog sadržaja na javnom mestu. Međutim, kako su istakli, ni u jednom trenu im nije bio plan da naprave nikakvu “korona žurku”.

Video: Žurka usred pandemije: Pankeri se šutirali ispod Brankovog mosta, pljuštale prijave

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA