≫ 

Poslednji intervju Balaševića: "Ima drugih velikih srpskih kantautora, ja sam skromni jugoslovenski"

U jednom od svojih intervjua Đođre Balašević je govorio o svom života

  • 11
Đorđe Balašević

Đorđe Balašević Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Đorđe Balašević je jedan od svojih mnogobrojnih intervjua da za makedonsku emisiju "Backstage". U njemu je svojevremeno objasnio da on, pre svega, jugoslovenski kantautor.

Naime, novinarka je konstatovala da je Đole jedan od najvećih kantautora na prostoru bivše Jugoslavije, ne samo Srbije, na šta je Panonski mornar odgovorio.

- Dobro, to sam rekao nedavno u Crnoj Gori, kada smo imali koncert u Podgorici, koju ja nekad greškom zovem Titograd, ne iz nostalgije, nego iz navike. I onda sam rekao na konferenciji za štampu, oni su) rekli "veliki srpski kantautor". To je izgledalo nekako, malo... u odnosu ono što doživljavam Skoplju, Ljubljani, Zagrebu, Sarajevu... Pa im kažem: "Nemojte. Ima drugih srpskih kantautora velikih, ja sam skromni jugoslovenski kantautor - rekao je svojevremeno Balašević.

To je jedna burna veza. Jelena, naša srednja ćerka, ona je rekla: "Mama i ti ste jedna sudbinska veza". Ja sam tu pokušao nešto da kažem, a ona je rekla: "Ne, ne, čekaj. Ne mora da znači da je uvek dobro, da ste niste svađali, bili ljubomorni, vikali jedno na drugo, ali vi ste sudbinski vezani". Mislim da je istina. Imam jednog dobrog drugara, u jednom stihu sam rekao: "Moja ljubavnica, moj saborac, moj najbolji drug". To je otprilike to - rekao je Đole.

Pogledajte taj intervju:

Video: Na Karađorđevom stadionu minut ćutanja za Đorđa Balaševića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm

    4. mart 2021 | 13:02

    Jugosloveni su ga i ožalili.

  • Vodolijax

    4. mart 2021 | 20:39

    U Hrvatskoj je po zakonu kažnjivo biti jugonostalgičar.......čovek se uvredio što mu je ta novinarka rekla da je srpski kantautor.......u pravu je......Bora Čorba je najveći srpski kantautor.....Boro živeo 100 godina......

  • Djuradj

    4. mart 2021 | 22:13

    To je ono što mi se kod njega nije nikad dopadalo.To pi..nje po nama samima.Ti si srpski pa onda jugoslovenski pevač.Kad ćeš čuti nekog hrvatskog pevača iz Hrvatske iz tog doba da će reči da je jugoslovenski pevač-npr.Oliver Dragojević.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA