Novi termin Guitar Art Festivala - od 1. do 6. juna

Kupljene ulaznice važiće i za nove datume

  • 0
Guitar Art Festival Guitar Art Festival Foto: Promo

Guitar Art Fest u svom 22. izdanju biće realizovan u periodu od 1. do 6. juna u Beogradu, kao novi termin, pri čemu će zvezde festivala - italijanska gitarska senzacija “40 Fingers” održati koncert 2. juna u Kombank dvorani, umesto u martu, stoji na zvaničnom sajtu tog festivala.

Takođe, premijera uveliko najavljenog koncerta “Recuerdos de Belgrado” za simfonijski orkestar i soliste na gitari održaće se 5. juna na sceni Kolarčeve zadužbine.

Oba koncerta se prenose iz prethodne godine kada je smotra odložena usled naleta kovida 19 i sada će se održati u sklopu 22. Guitar Art Festivala.

Novi termini i pomeranje koncerata izazvano je nepromenjenom epidemiološkom situacijom izazvanom pandemijom korona virusa.

Kupljene ulaznice važiće i za nove datume, a publika će imati priliku da, ukoliko nije u mogućnosti da poseti koncerte u novim terminima, zameni za bilo koji novi koncert na sledećem 22. Gitar Art festivalu.

"40 Fingers" je jedan od trenutno najpopularnijih gitarskih kvarteta koje karakteriše bogat muzički repertoar, velika energija i snažan zvuk na koncertima.

Nakon popuštanja mera usled pandemije, njihov koncert je najavljen za maj, onda novembar 2020, da bi konačan datum bio 16. mart ove godine.

Ipak, četvrta sreća će biti presudna - 2. jun.

Za njihov prvi beogradski koncert najavljuju gitarski spektakl u Kombank dvorani, s posebnim repertoarom koji počinje lagano filmskom muzikom, zatim se nastavlja popularnom klasikom i autorskim pesmama, a onda sledi energičan drugi deo koncerta sa kultnim melodijama i obradama pop i rok hitova u posebnom aranžmanu za četiri gitare.

Popularnost su stekli zahvaljujući svom snažnom ritmu, bogatim harmonijama i velikoj originalnosti u obradi najvećih hitova pop, rok, džez, bluz, latino, irske i klasične muzike.

Njihov planetarni uspeh je krenuo kada su snimili specifičnu trijumfalnu verziju "Boemske rapsodije" grupe "Queen", koja je za veoma kratko vreme dostigla više od pet miliona pregleda na njihovom Youtube kanalu.

Kvartet je odmah objavio i prvi studijski album koji je naišao na veoma pozitivan prijem i utiske muzičkih kritičara i publike.

Njihov originalni koncertni repertoar obuhvata autentične obrade poznatih kompozicija vešto aranžiranih za četiri gitare.

Među najpopularnijim obradama “40 Fingers” izdvajaju se kompozicije Astora Pijacole "Libertango", teme iz serije "Igre prestola", filma "Poslednji Mohikanac" Makla Mena i Vivaldijevog "Leta" i "Četiri godišnja doba".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA