≫ 

Dragoljub Đuričić je kupovao ulaznicu za humanitarne koncerte na kojima je svirao

- Kada učestvujem, bez obzira što sviram, odem na blagajnu i kupim ulaznicu. Ako je humano, neka bude humano. To je moj lični princip - naveo je svojevremeno Đuričič

  • 1
Dragoljub Đuričić Dragoljub Đuričić Foto: D. Grujić

Bubnjar Dragoljub Đuričić imao je u svojoj bogatoj karijeri više od 6000 nastupa, među kojima i veliki broj humanitarnih koncerata. Često je sa kolegama muzičarima svirao za bolesne kojima su bila neophodna sredstva za lečenje od najtežih bolesti.

Na jednom od takvih nastupa u Bogatiću, u razgovoru za portal "Mačva Pres", Đuričić je ispričao kako mu se čini da se ne može sakupiti dovoljno novca koliko je važno kada neko u bolnici zna da se ne nešto čini za njega.

- Prosto, on dobije psihičku podršku koja kao da je dovolјna da pobedi bolest. Ja sam skoro radio jedan koncert za jednog momka koji je bio u Beču na operaciji. On je sve vreme meni slao poruke: Da li je moguće da svi vi svirate i pevate za mene? Da li je moguće? Izašao je iz bolnice, nadam se iskreno da je pobedio. Znate šta, veliki lјudi koji imaju milijarde dali bi sve milijarde za jedan dan života. Prema tome, svaki dan kad se živi više, to je lepa stvar - rekao je Đuričić.

Dragoljub Đuričić Dragoljub Đuričić Foto: D. Grujić

Dodao je kako nikada nije odbio da učestvuje na humanitarnim koncertima, osim kada je zaista bio sprečen zbog drugog angažmana i uvek se pridržavao svog jedinstvenog principa.

- Kada učestvujem, bez obzira što sviram, odem na blagajnu i kupim ulaznicu. Ako je humano, neka bude humano. To je moj lični princip - naveo je svojevremeno Đuričič.

Dragoljub Đuričić Dragoljub Đuričić Foto: D. Grujić

(D. Grujić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzigi

    15. mart 2021 | 20:56

    Bog uzima samo dobre ljude.Pocivaj u miru legendo. 😪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA