Stefan Milenković violinom "začinio" čuvene hitove Van Goga

Neverovatni spoj roka i klasike sutra u Studiju na RTS1 u 21 sat

  • 0
SkyMusic, studio Foto: SkyMusic

Sutrašnje izdanje emisije Studio biće prava poslastica za ljubitelje dobre muzike! Tri velike regionalne zvezde i jedan svetski poznati izvođač ukrstili su glasove, note i instrumente, a kako sve to izgleda i izvuči videćete u subotu u 21 sat na RTS1 u muzičkom šou programu Studio, u kojem gostuju rok zvezda Đule Van Gog, proslavljeni violonista Stefan Milenković i legende regiona Petar Grašo i Tonči Huljić.

Grupa Van Gog izvešće nekoliko svojih starih hitova u potpuno novim, drugačijim aranžmanima, a Đuletu će se na sceni pridružiti Stefan Milenković, koji će svojim neverovatnim umećem na violini dati potpuno novi zvuk legendarnim rok hitovima.

Prvi Milenkovićev eksperiment tog tipa, prema njegovim rečima, bio je sa čuvenim britanskim bendom Gorillaz, kada je uz njih vodio gudački orkestar sa Džulijarda. Bila je to neverovatna produkcija, kaže Milenković, a gledaoci Studija videće kako u vrhunskoj produkciji izgleda njegova saradnja sa popularnim domaćim rok bendom.

„Izazov je naći adekvatnu energiju - sa jednim instrumentom koji je star 250-300 godina paririati energiji električnih instrumenata. To je muzika koja ima druge frekvencije, i tu moram da nađem balans, jer taj zvuk mora da se poklopi. Potrebno je naći neki drugi glas violine, drugi izraz, a da je to i dalje violina a ne nešto što se morfuje u neki drugi instrument. To sve da se poveže za mene je izazov. Nije nemoguće ali je teško, i zbog toga mi se i dopada.“ rekao je povodom ove neobične saradnje Stefan Milenković.

Evo kako je bilo na snimanju Studija kada su se Stefan i Đule pojavili zajedno na bini:

Gosti Studija sutra su i Petar Grašo i Tonči Huljić, koji će zajedno odsvirati i otpevati nekoliko pesama, a produkcija Skymusic najavljuje i nekoliko iznenađenja.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA