Zloglasni "izgubljeni" album Prinsa "Welcome 2 America" konačno pred publikom

Čamio je u trezoru 10 godina

  • 0
Prince, Prins Prins / Foto: Tanjug/AP

Prinsov zloglasni ‘izgubljeni’ album “Welcome 2 America” konačno bi trebalo da bude objavljen ove godine. Snimljen 2010. godine, album je trebalo da se pojavi sledeće, 2011, zajedno s legendarnom istoimenom turnejom u SAD, koja je ipak održana bez objavljenog albuma.

Pošto je celu deceniju “čamio” u trezoru, “Welcome 2 America” sada bi konačno trebalo da bude objavljen i to 30. jula putem Legacy Recordings. Album govori o rasnim odnosima, političkoj podeli i socijalnoj pravdi, a Prins je za taj album 2010. godine rekao:

Svet je ispunjen dezinformacijama. Ovo je vizija Džordža Orvela. Treba da ostanemo čvrsti u veri u vremenima koja dolaze.

Deluxe boxset verzija novog albuma trebalo bi da sadrži album s 12 pesama na vinilu i CD-u, zajedno s prethodno neobjavljenim celovečernjim koncertnim filmom iz Prinsove emisije na Forumu u Inglvudu u Kaliforniji 28. aprila 2011, piše Headliner.

Inače, fanovi Prinsa ovog meseca su pozvani u park Paisley kako bi 21. aprila obeležili petu godišnjicu smrti legendarnog pevača.

- Na petu godišnjicu smrti neuporedivog Prinsa, Paisley Park, njegov dom i kreativno svetište, otvara svoja vrata obožavaocima kako bi odali počast i proslavili njegov život. Gosti takođe mogu da ostave cveće, uspomene i druge spomen-predmete ispred statue ljubavnog simbola ispred glavnog ulaza u park Paisley.

Poslušajte naslovnu pesmu koja je prvi put uživo izvedena u decembru 2010. tokom koncerta u Madison Square Gardenu u Njujorku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA