≫ 

Pismo Sinatre Džordžu Majklu: Reči koje je Frenk 1990. uputio mladom kolegi i dalje odzvanjaju

Kakvo motivaciono pismo je 9. septembra 1990. godine Frenk Sinatra uputio tada mladom Džordžu Majklu, koji je muku mučio sa popularnošću

  • 0
Frank Sinatra, Džordž Majkl Frenk Sinatra Džordž Majkl Foto: Wikipedia/Capitol Records, Tanjug/AP

Čuveni Džordž Majkl je krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka bio na vrhunce slave, ali se sa ogromnom popularnošću teško nosio. U jednom momentnu nije hteo da promoviše svoje pesme, a čak ni da snima spotove, što se nikako nije dopalo čelnim ljudima diskografske kuće u kojoj je bio angažovan.

Zato je 9. septembra 1990. godine slavni Frenk Sinatra poslao pismo časopisu "Kalendar" u kome se javno obratio samom Džordžu Majklu.

Prenosimo ga u celosti.

"9. septembra 1990.

Dragi prijatelji,

Kada sam danas video naslovnicu vašeg "Kalendara" o Džordžu Majklu, "nevoljnoj pop zvezdi", moja prva reakcija je bila da on svako jutro treba da zahvali dobrom Gospodu kada se probudi što je dobio sve što ima. Tako će nas biti dvojica koji zahvaljujemo Bogu svakog jutra za sve što imamo.

Ne razumem tipa koji živi "u nadi da će smanjiti pritisak na svoj status slavne osobe". Evo deteta koje je "želelo da bude pop zvezda od 7. godine". A sada, kad je sjajan izvođač i tekstopisac sa 27 godina, želi da prestane da radi ono zbog čega bi tone nadarenih mladih ljudi širom sveta pucalo od sreće - samo jedna pukotina na ono zbog čega se žali.

Hajde Džordž, opusti se. Zamahni, čoveče, Opraši ta fina, tanka krila i odleti do Meseca po tvom izboru i budi zahvalan što nosiš prtljag koji smo svi morali nosimo od onih mršavih noći spavanja u autobusima i pomaganja vozaču da istovari instrumente.

Džordž Majkl Džordž Majkl Foto: Tanjug/AP

I nema više govora o "tragediji slave". Tragedija slave je kada se niko ne pojavi, a ti pevaš spremačici u nekom praznom mestu koji nije video mušteriju od dana Svetog Svitina. A ti nisi ni blizu toga; ti si vrhunski izvođač na najvišoj stepenici visoke lestvice zvane Zvezda, što na latinskom znači hvala obožavateljima koji su bili tamo kada je bilo usamljeno.

Talenat se ne sme rasipati. Oni koji ga imaju - a očigledno je da imaš ili bi današnji naslovni članak "Kalendara" bio o Rudi Valeu - oni koji imaju talenat moraju ga zagrliti, prigrliti, negovati i deliti da vam ne bude oduzet tako brzo kao što je posuđen tebi.

Veruj mi. Bio sam tamo.

Frenk Sinatra", napisao je tada u pismu slavni pevač.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA