"Sve je isto u mom kraju, samo mene više nema": Sahranjen kompozitor Zoran Simjanović

Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić nosili su njegov kovčeg

  • 1
Sahrana kompozitora Zorana Simjanovića Foto: ATA Images

Kompozitor Zoran Simjanović, koji je preminuo u nedelju u 75. godini, sahranjen je danas na Novom groblju u Beogradu.

Prijatelji i kolege došli su da se oproste od velikog umetnika, a dug je bio red onih koji su želeli da izjave saučešće njegovoj supruzi Ljiljani Erić.

Na ispraćaju su, pored kolega i prijatelja, glumac Tihomir Stanić i karikaturista Dušan Petričić, zatim Željko Vasić, Neverne bebe, Andrija Mladenović, Branko Cvejić, Miša Mijatović, kao i pevač Željko Joksimović i glumac Dragan Bjelogrlić, koji su nosili kovčeg do večnog odredišta.

Iz kapele su se čule pesme koje je Simjanović komponovao. Kada su iznosili sanduk, čula numera iz filma Sabrini centar "Cveta trešnja u planini".

Zoran Simajnović komponovao je muziku za više od 60 igranih filmova, pedesetak TV filmova i serija, crtanih i kratkih filmova i više od pet stotina reklamnih spotova. Autor je i muzike za špicu čuvenog Dnevnika Radio-televizije Srbije.

Bio je jedan od pionira rokenrola u Beogradu, prangijao je i prašio sa legendarnim Siluetama i Elipsama, sve do pred kraj šezdesetih, kada je i zvanično prestao da bude roker. Okrenuo se primenjenoj muzici i do smrti potpisao na stotine legendarnih filmskih tema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koko

    16. april 2021 | 22:26

    Stvarao je muziku koju razumeju samo retki. A kao sto bi jos jedan pesnik rekao, samo retki nadju retke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA