Džibonijeva "Kiša" iz Afrike: Posle pet godina splitski muzičar ima novi hit

Neobični naziv singla “Kiša – (Z`Naab)” je u zapravo etiopijski prevod za istu reč

  • 0
Zlatan Stipišić Džiboni, koncert Džiboni / Foto: Marko Todorović

Prošlo je skoro pet godina od izlaska poslednjeg diskografskog izdanja Džibonija, albuma “Familija” koji je snimio s legendarnim, Oliverom Dragojevićem. Splitski muzičar sada je konačno objavio novi materijal. U pitanju je singl “Kiša (Z’naab)”, kojim najavljuje budući EP ili mini album pod nazivom “U po’ ure”.

Očekuje se da se album na tržištu nađe tokom leta ove godine.

Neobični naziv singla “Kiša – (Z`Naab)” je u zapravo etiopijski prevod za istu reč. Džiboni je kompletan autor numere, a pozabavio se i aranžmanom, zajedno sa Nikšom Bratošem, koji je uradio produkcijski deo.

Pesma himničkog refrena, kao stvorenog za pevanje uglas na koncertima, predstavlja, kako kaže DŽiboni, spoj Dalmacije i Afrike. Tome su doprineli gostujući muzičari iz Etopije, kao i hor iz Zambije.

Džiboni je objasnio u kakvoj je atmosferi pesma nastala.

- Zapravo, otkad nema koncerata, već sam godinu dana non-stop u studiju. Ne volim o tome da govorim jer mi je glupo najavljivati nešto za šta ne znam kada će izaći. Ne zavisi od nas. Niko ništa ne može garantovati, ni datum, ni rok… Ali, daj Bože da sve ovo prođe pa će biti i albuma i koncerata - izjavio je Džiboni za Večernji list.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA