≫ 

Mika Antić je žalio što nije napisao jednu Balaševićevu pesmu: To je i Đoletu javno priznao

Balašević je svojevremeno ispričao zanimljivu priču koja je vezana za legendarnog Miku Antića

  • 0
Miroslav Mika Antić, Đorđe Balašević Miroslav Mika Antić, Đorđe Balašević Foto: Youtube Nikola/ĐORĐE BALAŠEVIĆ OFFICIAL

Đorđe Balašević, koji se rodio na današnji dan 11. maja 1953. godine, napisao je veliki broj pesama koje su ostale večne. Jedna od njih je i "Neki novi klinci".

Ova numera je postala evergrin, a da je fantastična, Balaševiću je svojevremeno priznao i slavni pesnik Miroslav Antić.

Naime, Đole je na koncertu, koji se 2004. godine emitovao na RTS-u, ispričao da mu je Mika svojevremeno priznao da mu je žao što nije napisao on tu pesmu.

- Napisao sam pesmu "Neki novi klinci" '80 i neke godine. Nisam imao klince uopšte, nisam čak poznavao ni njihovu majku još, i bio sam na nekoj turneji sa Miroslavom Antićem i on mi je rekao: "Ti nemaš pojma kakvu si pesmu napisao. O prolaznosti... Žao mi je što ja nisam tu pesmu". Ja se mislim: "Jeste, ja pun nadobudan, klinac, pun sebe. Kao, ti ćeš me Miko učiti kakva je pesma, je l' dobra ili nije..." - rekao je tada Đole, a onda se prisetio još jedne od svojih mnogobrojnih anegdota.

- Međutim, puno godina kasnije, kada su postali neki novi klinci u Ulici Jovana Cvijića, bili smo na Skoplju, na jednom koncertu svirali, bilo je prodato greškom dva koncerta umesto jednog. Trebalo je jedan koncert da počne u 18 časova, a drugi u 21. Bilo je prvenstvo Balkana u mačevanju, ovi mačevaoci nisu izašli, s njima čovek ne može da se raspravlja kada su naoružani do zuba, i ona smo se dogovarali sa direktorom hale, to je bio Georgijevski Blagoje, naš reprezentativac u košarci u to vreme, drag jedan inače momak. I on je rekao: "Ne, mi ne puštamo na parket. Nema šanse.". Rekao sam: " Hajde nešto da se dogovorimo. Ova naša publika je stvarno dobra, neće ti pregoreti parket, ništa. I on je rekao: "Ok, nema problema. Samo ovaj put. Samo znaš da će biti velika gužva."... Takve je bila gužva na sceni. I Makedonci, koji pevaju 99 odsto bolje od mene, u tom momentu, kada su zapevali "U Ulici Jovana Cvijića rastu druga deca", a meni ono... Nije mi bilo svejedno... Neke pesme jednostavno stignu - rekao je Đole, a onda je zapevao pesmu "Neki novi klinci".

Đoletovu priču o Miki Antiću, kao i samo izvođenje pesme "Neki novi klinci pogledajte od 47:30:

Video: Hiljade ljudi ispratilo Balaševića u večnost: Gorele su baklje, sijao je Novi Sad u Đoletovu čast

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA