Bukti rat u Pink Flojdu: Rodžer Voters preti da će sve otkriti u svojoj autobiografiji

"Cela priča o tome šta se stvarno dogodilo nalazi se u mojim memoarima"

  • 0
Rodžer Voters, Dejvid Gilmur

Rodžer Voters, Dejvid Gilmor / Foto: Profimedia

Nastavlja se rat na relaciji dva glavna člana grupe Pink Floyd nakon što je Rodžer Voters objavio status u kojem ponovo proziva Dejvida Gilmora, ali i preti da će sve razotkriti u autobiografiji koju je napisao tokom karantina.

Voters je objavio je beleške napisane za remaster albuma “Animals” grupe Pink Floyd, tvrdeći da je njegov bivši kolega iz benda Dejvid Gilmor želeo njihovo uklanjanje. Nekadašnji basista i pevač grupe Pink Floyd Rodžer Voters tvrdi da njegov bivši kolega, gitarista i pevač grupe, traži daleko više zasluga za muziku i umetnički doprinos grupe Pink Floyd nego što mu pripada.

Na svojoj službenoj internet stranici rogerwaters.com Vaters je rekao da je radio na svojim memoarima tokom pandemije korona virusa, i da će u njima otkriti još slučajeva u kojima je Gilmor tražio previše zasluga. Između ostalog je i detaljno objasnio da Gilmor ‘ne osporava istinitost’ linijskih beleški koje Voters zapravo stavlja u središte koncepta projekta, pisanja pesama i dizajna naslovnica, ali Gilmor navodno ‘želi da te istorijske beleške ostanu tajna’, piše Nacional.

- Gilmor je stavio veto na reizdanje albuma “Animals”, osim ako se ove beleške uz tekst ne uklone. Ne spori istinitost oistorije opisane u Markovim beleškama, ali želi da ta istorija ostane tajna” – napisao je Voters, i objasnio da je to sve deo kampanje Glimur – Samson, misleći pri tom na Gilmorovu suprugu Poli Samson koja traži da se Glimuru pripišu veće zasluge za rad grupe Pink Floyd u periodu od 1967. pa sve do 1985. godine.

- Da, bio je, i jeste, jako dobar gitarista i pevač. Ali on je u poslednjih 35 godina ispričao puno gluposti o tome ko je šta radio u grupi Pink Floyd dok sam ja još bio glavni. Cela priča o tome šta se stvarno dogodilo nalazi se u mojim memoarima! Dakle, nadam se da će to pokrenuti vaše apetite, Dejvide i Poli - napisao je još Voters.

Nešto ranije Voters je optužio Gilmora da mu je ‘zabranio’ ulazak na web stranicu grupe i profila na društvenim mrežama, a u jednoj prigodnoj video poruci rekao je sledeće:

- Pre otprilike godinu dana sazvao sam svojevrsni Camp David za preživele članove Pink Floyda u hotelu na aerodromu u Londonu, gde sam predložio sve vrste mera kako bismo prešli ovaj strašni ćorsokak u kojem smo se našli, ali nismo pronašli izlaz i jako mi je žao zbog toga.

U međuvremenu je Dejvid Gilmor isključio mogućnost bilo kakvog ponovnog okupljanja Pink Floyda, jednostavno rekavši “završili smo”, i nastavio:

– Išlo je sve svojim tokom, završili smo. Ja sam za to da Rodžer radi sve što želi i uživa u tome. Ali apsolutno ne želim da se vratim. Ne želim da idem da sviram na stadionima. Sada slobodno mogu da radim tačno ono što želim i kako želim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA