≫ 

Tupak, reper koji je najavljivao svoju smrt i zauvek promenio hip hop scenu

Nažalost, život ovog multitalentovanog umetnika prekinut je pre 25 godina

  • 0
Tupac Shakur, 2Pac Foto: Profimedia/Backgrid USA

Da je i dalje živ, reper Tupak Amaru Šakur ove godine bi slavio 50. rođendan. U junu 1971. rođena je najveća rep zvezda u istoriji ovog muzičkog pravca, koji takođe proslavlja oko pola veka postojanja.

Nažalost, život ovog multitalentovanog umetnika prekinut je pre 25 godina, brutalnim atentatom u Las Vegasu.

Iako je prošlo četvrt veka od njegovog ubistva, Tupak Amaru Šakur je ostao i danas najintrigantnija ličnost rep muzike, čiju slavu i popularnost do sada niko nije mogao da zaseni. Murali sa njegovim likom prostiru se na svim kontinentima a 75 miliona prodatih albuma stavljalju ga u sam vrh najprodavanijih rep umetnika, piše N1.

Za samo pet godina, koliko je trajala njegova karijera, Tupak je snimio sedam filmova, šest albuma za vreme života i još preko 300 pesama koje su objavljivane posle njegove smrti.

Broj albuma koji su izašli posle smrti su prodati u većem broju nego albumi koji su izašli za vreme njegovog života. Prvi dvostruki CD u rep istoriji - All Eyez On Me, snimljen je za samo dve nedelje, a legendarni Makaveli, snimljen je samo za tri dana.

Samo pet minuta je bilo potrebno da napiše pesmu, a većinu pesama je završavao iz prvog pokušaja.

Prema rečima svih ostalih rep umetnika, većinu vremena provodio je u studiju i njegova posvećenost stvaranju muzike bila je nešto što pre i posle njega nikada nije viđeno. Osim što je u svojim pesmama najavljivao svoju smrt, mnogi su tu njegovu energiju objašnjavali željom da stvori što više pre nego što napusti ovozemaljski život.

Bio je jedan od najnačitanijih repera, zahvaljujući svojoj majci, Afeni Šakur, čime dolazimo do ključne ličnosti koja je imala najveći uticaj na razvoj i formiranje ličnosti Tupaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA