"Volume 1" – Novi album Nenada Vasilića

Treba biti muzičar od formata pa iz klasičnih pesama izvući nova sazvučja

  • 0
Nenad Vasilić volume 1 Foto: Igor Ripak

Novi album Nenada Vasilića, našeg jazz kontrabasiste i kompozitora, objavljen je nedavno i u Srbiji. Prvih 20 godina karijere ovaj umetnik obeležava kompilacijom "Volume 1", u izdanju PGP RTS-a.

Na albumu se nalaze odabrane numere sa prethodnih jedanaest Vasilićevih albuma objavljenih u Evropi, koji su tokom prethodne dve decenije snimljeni u različitim jazz sastavima.

- Ova muzika je veoma edukativna. Nekako, prevazilazi sva mišljenja, kritike, jezička i kulturna ograničavanja -  rekla je Denai Burbank iz JazzReview-a.

- Treba biti muzičar od formata pa iz klasičnih pesama izvući nova sazvučja i postići takvu snagu kako to za rukom polazi Nenadu - stava je Predrag Peca Popović.

- U pravim rukama ovaj divni instrument može postići mnogo toga, poput melodije, ritma, zvučnih pejzaža i širokog spektra emocija. Vasilić svira tako ubedljivo i sa toliko talenta, da često zvuči kao ceo orkestar - rekao je Nenad Georgievski, All About Jazz.

Nenad Vasilić više od dve decenije živi u Beču, a muziku koju stvara uspešno izvodi širom Evrope. Publika u Srbiji poslednji put je imala priliku da ga sluša uživo na otvaranju Beogradskog Jazz Festivala u decembru 2020.

U narednom periodu, sa povratkom koncertnih aktivnosti, očekuju nas i novi nastupi ovog umetnika.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA