Rade Radivojević novi predsednik Udruženje kompozitora Srbije

Radivojević je dobitnik mnogobrojnih priznanja

  • 0
Rade Radivojević

Rade Radivojević Printskrin: Youtube/RTS Zabava - Zvanični kanal

Udruženje kompozitora Srbije saopštilo je danas da je za njihovog novog predsednika izabran Rade Radivojević, koji je dobio jednoglaasnu podršku na Izbornoj skupštini održanoj u nedelju u Maloj sali Kolarčeve zadužbiine.

Radivojević je kompozitor, aranžer, producent i instrumentalista, koji je diplomirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 1974. godine, a njegov opus sadrži više od 700 ostvarenja, pisanih za brojne izvođače zabavne, pop i narodne muzike, kao i za mnoge filmove, serije, dokumentarce i pozorišne predstave.

Između ostalog, Radivojević je komponovao "Ljubim te pesmama" sa kojom je pevačica Ekstra Nena predstavljala Jugoslaviju na "Pesmi Evrovizije" u Švedskoj 1992. godine, a njegova je i popularna vojna pesma "Volimo te otadžbino naša".

Radivojević je dobitnik mnogobrojnih priznanja, među kojima su "Zlatna značka" Kulturno prosvetne zajednice Srbije i priznanje Ministarstva kulture za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi Srbije, a UKS mu je dodelio nagradu "Darko Kraljić" za životno delo u domenu popularne muzike.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA