"Baš smo vas se uželeli!": Prezentovana nova sezona Beogradske filharmonije

- Hvala svima na ovoj sezoni, koja je bila sjajna ali i veoma teška - rekao je Gabrijel Felc

  • 1
Beogradska filharmonija

Beogradska filharmonija Foto: Marko Đoković

"Baš smo vas se uželeli" - slogan je nove sezone Beogradske filharmonije koju su muzičarima danas prezentovali direktor Ivan Tasovac i šef-dirigent Gabrijel Felc. Sudeći prema atmosferi među filharmoničarima tokom prezentacije, sezona od septembra 2021. do juna 2022. godine biće puna muzičkih radovanja. U novoj filharmonijskoj sezoni publiku očekuje 25 programa i povratak orkestra u Kolarčevu zadužbinu.

- Čini mi se da nikad lakše nismo došli do novog slogana koliko smo se uželeli naše publike i sviranja bez ograničenih brojeva. Čestitam vam svima na ovoj, zaista herojskoj sezoni, koja je postavila nedostižni standard za sve druge ustanove kulture kako u zemlji tako i u regionu. Uradili ste fenomenalan posao na koji svi možemo biti veoma ponosni. Takođe, imali smo u gostima nekoliko svetskih kritičara koji su oduševljeni ne samo kvalitetom orkestra i visokim sviračkim nivoom, već i neverovatnom inventivnošću programa zahvaljujući našoj produkciji i Gabrijelu Felcu. Iza nas je rekordan broj koncerata i snimaka a nadam se da je pred nama povratak u velike brojeve na koje smo navikli. Bravo svima! - rekao je muzičarima dirketor Ivan Tasovac.

- Hvala svima na ovoj sezoni, koja je bila sjajna ali i veoma teška. Beogradska filharmonija je svirala stalno i to je fenomenalan rezultat. U celom svetu je bilo samo trideset orkestara koji su svirali, a vi ste jedan od njih. Hvala vam i za sve probe, nekoliko puta je bilo brutalno teško, kada smo imali komplokovane programe kao što su Korngold ili Šneber, zaista veliko bravo za vas! - rekao je Gabrijel Felc.

Beogradska filharmonija

Beogradska filharmonija Foto: Marko Đoković

Nastupajuću filharmonijsku sezonu obeležava kombinacija muzičkih superstarova i primamljivih koncertnih programa. Od Nemanje Radulovića, preko svetske atrakcije na harmonici Ksenije Sidorove do cele serije prvoklasnih violiončelista kao što su Johanes Mozer, Kijan Soltani, Julijan Štekel i Narek Haknazarijan. Gosti sezone biće i prvi flautista Izraelske filhamronije Gi Ešed, violinistkinja Letisija Moreno - ekskluzivna umetnica “Dojče gramofona”, zatim pijanisti Aleksej Vodolin, Dejan Lazić, Anika Trojtler i mnogo drugi.

Publika će imati priliku da čuje veoma raznovrstan repertoar od Baha, Mocarta, Šostakoviča, do Bernštajna, Gubajduline i Pijacole. Ljubitelji Vagnera takođe neće biti zanemareni, uz povratak čuvenog soprana Elizabet Tajge. Orkestar će predvoditi dirigenti poznati filharmonijskoj publici - pored Gabrijela Felca planiraju se susreti sa Danijelom Rajskinom, Hauardom Grifitsom, Džonom Ekslrodom, Kristijanom Mandealom, Urošem Lajovcem, a prvi put će upoznati Danijela Smita, Maria Venzaga i Stanislava Kočanovskog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA