Na današnji dan u Beogradu je Ejmi Vajnhaus održala poslednji koncert: Preminula je nakon mesec dana

Poznata pevačica preminula je mesec dana posle koncerta u Beogradu, u 27. godini

  • 6
Ejmi Vajnhaus, Amy Winehouse Foto: HADJ / Sipa Press / Profimedia

Čuvena engleska kantautorka, Ejmi Vajnhaus, održala je na današnji dan, pre tačno 10 godina, u noći između 18. i 19. juna poslednji koncert u životu, na Donjem gradu Beogradske tvrđave.

Posle nešto više od mesec dana, poznata pevačica je preminula, a u tom periodu imala je samo još jedan nastup koji je bio znatno intimniji.

Beograd će raspisati međunarodni konkurs za idejno rešenje spomenika Ejmi Vajnhaus upravo na mestu gde je održala poslednji koncert.

Mediji su prenosili da ju je u tom periodu života sustiglo sve - slomljeno srce, zavisnost od alkohola i narkotika, preveliki teret slave, bulimija... Otkazala je svoju evropsku turneju, vratila se u Lonon i odlučila da odmah prekine sa upotrebom svih opojnih sredstava, ali nije uspela u tome.

Istraga o uzroku njene smrti pokazala je da je pevačica preminula u Londonu 23. jula 2011. u 27. godini od slučajnog trovanja alkoholom. Legla je da spava i više se nije probudila. 

Video: Ovaj čovek čini čuda sa Rubikovim kockama!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    18. jun 2021 | 18:19

    Ludilo. Spomenik. Ovi što oće da ga podignu nisu je ni slušali. Al žaba čula....

  • Tok

    18. jun 2021 | 19:40

    Nije mi jasan onaj ko je uopste doveo vamo da kao peva,uzimajuci u obzir cinjenicu da ona u to vreme nije mogla da stoji na nogama,a ne da peva.

  • 534

    18. jun 2021 | 21:20

    To nije bio koncert. Ne znam pravu reč za to ali koncert to nije. Ne verujem da je uopšte i znala gde se nalazi nakon što su je doneli na scenu. Žao mi je onih ljudi oko nje u tom trenutku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA