Žika Jelić: Povratak "Riblje čorbe" daje podstrek

- Drago mi je da se vraća lepota življenja kao pre korone - rekao je poznati muzičar i član "Yu grupe"

  • 1
Kolarac, svecana dodela nagrada Žika i Dragi Jelić Foto: ATA Images

Legendarna "Yu grupa" će prvi koncert ove godine održati 26. juna u bašti kluba "Fest" u Zemunu, a basista Žika Jelić najavljuje da će za tu priliku u repertoar vratiti neke stare pesme.

Žika Jelić je rekao agenciji Tanjug da je njegov brat, gitarista i pevač Dragi Jelić insistirao da sviraju "neke pesme koje datiraju iz ranijeg perioda, koje su po njegovom mišljenju vredne da ih publika čuje", kao "Da si M.M. ili B.B." i "Mali medved".

Basista najdugovečnijeg domaćeg benda, koji je tokom 51 godine postojanja zabeležio 11 albuma i brojne hitove kao što su "Crni leptir", "Mornar", "Od zlata jabuka" i "Kosovski božuri", raduje se "što je sve živnulo" i što će ponovno biti dozvoljeni koncerti nakon višemesečne pauze usled pandemije Kovid-19.

- Drago mi je da se vraća lepota življenja kao pre korone. Bojim se samo da ne bude većih problema kada je ta opaka zaraza u pitanju. Da ne bude da smo se opustitili previše. Ne znam šta će biti, ali dobro je da su grupe krenule da nastupaju, i svi su orni za radi - rekao je Jelić.

Nakon što je nedavno sa bratom u Ljubljani posetio Boru Ðorđevića, koji im je predstavio nekoliko novih pesama, Jelić kaže da ohrabruje što je Riblja čorba smogla snage da nastavi rad uprkos smrti basiste Miše Aleksića (1953-2020) od posledica Kovid, i što ih očekuje povratnički nastup na Arsenal festu u Kragujevcu 26. juna.

- To daje podstrek, ne samo kolegama, već uopšte ljudima koji vole muziku. Individualno svako mora da se pazi. Pošto sam ja preležao koronu, lečio se, čak sam zaglavio u bolnici, znam da sa njom nema šale. Moramo da vodimo računa, da se pričuvamo - naglasio je Jelić.

"Yu grupa" će nastupiti i 27. juna na gradskom trgu u Užicu, a prema Žikinim rečima, Dragi ima "neke ideje za nove kompozicije", koje bi tek trebali da uobliče tokom leta. Poslednji album benda bio je "Evo stojim tu" iz 2016. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA