≫ 

Filmovi o Divljanu i novom talasu uvod u Arsenal fest

- Želimo da se sugrađani podsete nekih dobrih starih vremena - kaže se u saopštenju organizatora

  • 4
Vlada Divljan Vlada Divljan / Printskrin: YouTube/rudi uran

Dokumentarac "Nebeska tema" o muzičaru Vladi Divljanu biće prikazan sutra, a "Novi val - 40 godina posle" u sredu, oba besplatno od 21.00 na Ðačkom trgu u Kragujevcu, u okviru prvog Festivala muzičkog filma (FMF), koji je deo pratećeg programa Arsenal festa.

Reditelj Mladen Matičević i Divljanov dugogodišnji saradnik, klavirista Aleksandar Šandorov biće sutra gosti projekcije "Nebeske teme", dok sledeće večeri dolaze rok publicista Petar Janjatović, basista Idola, Divljanovih pratećih bendova i "Zone B", Zdenko Kolar, kao i Olga Kepčija, koja je koautorka filma "Novi val-40 godina posle" sa Nikolom Kneževićem.

Organizatori Kult u saradnji sa udruženjem Forma saopštili su da je ideja FMF-a da se "sugrađanima ponudi kvalitetan kulturno-zabavni sadržaj, kome ne nedostaje ni edukativna konotacija", a na na kraju svake večeri kragujevački bend Vesele osamdesete izvodiće pesme Divljana (1958-2015), Idola, Električnog orgazma, Haustora, Šarla Akrobate, Azre, Ekatarine Velike i Filma.

- Želimo da se sugrađani podsete nekih dobrih starih vremena, ali i da se omladina upozna sa najboljim što je naša muzička scena iznedrila. FMF je na neki način dobar uvod u Arsenal fest, svakako najveći rok događaj koji imamo - kaže se u saopštenju organizatora, koji su naveli da su FMF podržali Ministarstvo kulture, Filmski centar Srbije i Skupština grada Kragujevca.

Arsenal fest 11 biće održan od 24. do 26. juna u Kragujevcu uz nastupe izvođača kao što su Partibrejkers, Bajaga i instruktori, Dab Ef Eks, Hladno pivo, Dubioza kolektiv, Ingvi Malmstin i Riblja čorba.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jug

    21. jun 2021 | 13:00

    Volim da slušam idole kao i njegove pesme koje je napisao posle raspda grupe, ali mi nije jasno šta je to toliko stvorio da će na kraju da završi u lektiru za srednju školu.

  • Zeljko

    21. jun 2021 | 12:05

    covek napisao 5 pesama i ostavio 100.000 intervjua..

  • Viki

    21. jun 2021 | 23:21

    Da li ce i izvodjaci, tehničari, binsko osoblje , irganizatori biti testirani ili vakcinisani pre nastupa? Bojim se da ce iza bine biti manje kontrole i bezbednosti nego ispred nje, a to ne bi valjalo po izvodjače.Niko jos ne pise o jasnim merama koje ce Arsenal sprovesti i ko ce to kontrolisati i sta ako bude obolelih zbog propusta, ko snosi odgovornost? I da li decu tj.mlade pustiti na festival kao roditelj.Bice sigurno samo ako se bas strogo strogo sve mere obezbede od onih koji rade na organizaciji pa do publike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA