Preminula Vladana Marković, džez pevačica i urednica u RTS-u

Biće upamćena po raskošnom vokalu i velikom talentu

  • 1
Vladana Marković

Printskrin: Youtube/RTS Program za dijasporu - Zvanični kanal

Vladana Marković, džez pevačica i urednik u Muzičkoj redakciji Televizije Srbije preminula je u Beogradu u 55. godini, piše RTS.

Diplomirala je solo pevanje na Fakultetu muzičke umetnosti i produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti. Vladana Marković je karijeru džez pevačice počela je u bendu "New Age". Kasnije je nastavila solističku karijeru i sarađivala je sa brojnim eminentnim domaćim i inostranim džez muzičarima.

Vladana Marković je za PGP RTS objavila je kompakt disk pod nazivom Karavan zajedno sa Big bendom RTS.

Sa velikim uspehom bavila se pedagoškim radom kao prvi profesor pevanja na Džez odseku u Srednjoj muzičkoj školi "Stanković".  Takođe, prenosila je svoje znanje na brojnim majstorskim radionicama i u Pozorištu na Terazijama.

Vladana Marković je od 2000. godine radila u Radio televiziji Srbije. Prvo je bila muzički producent u Džez redakciji Muzičke produkcije, da bi se poslednjih godina posvetila radu na primenjenoj muzici u Muzičkoj redakciji Televizije Srbije.

Biće upamćena po raskošnom vokalu i velikom talentu.

Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Pogledajte emisiju "Za sva vremena" u kojoj je svojevremno bila gošća Vladana Marković:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanja

    24. jun 2021 | 19:02

    Poslednji pozdrav mojoj školskoj drugarici.Nismo se videle 40 godina ali je nikada nisam zaboravila i nikada neću.Talentovana, muzikalna, dostojanstvena velika dama džeza.Uvek je oko sebe ostavljala trag prošlih pravih vremena Beograda u kojima su kultura, odmerenost i obrazovanje bile titule.Verujem da te se svi iz razreda sećamo na isti način.Putuj u večnost i saučešće tvojima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA