Priča se da je Majkl Džekson jedan hit posvetio Liz Tejlor: Spot vrvi od poznatih, tu je i Srbin

Pesmu sigurno znate

  • 1
Majkl Džekson Majkl Džekson / Foto: Tanjug/AP

Majld Džekson (29. avgust 1958 - 25.jun 2009) je tokom svog života objavio veliki broj hitova, koji se i dan danas rado slušaju. Jedan od njih je pesma "Liberian Girl", koju je kralj popa izdao 1987. godine, u okviru svog albuma "Bad", a kasnije i kao singl 1989. godine.

Inače, ovu numeru je Majkl Džekson komponovao kao zahvalnost za postojanje voljene osobe. Njegov producent Kvinsi Džons je želeo da kralj popa napiše većinu pesama za album "Bad", i to je i učinio, komponujući osam od 10 numera.

Džons je bio zapanjen Džeksonovim talentom za pisanje pesama i veoma impresioniran što je smislio ovu neobičnu numeru. Džekson u pesmi peva o posebnoj devojci iz Liberije, a otvara je pevačica Južne Afrike Leta Mbulu kako izgovara svahili frazu "Naku penda piia-naku taka piia-mpenzive", što u prevodu znači: "I ja tebe volim. I ja tebe želim, ljubavi moja. " Ovde je postojala određena geografska sloboda, jer se u Liberiji ne govori svahili, piše songfacts.com.

Pričalo se čak da je pesmu "Liberian Girl" Majkl Džekson posvetio slavnoj glumici Elizabet Tejlor, međutim, to nikada nije bilo potvrđeno. Ono što je sigurno jeste da je kralj popa za legendu Holivuda otpevao numeru "Elizabeth I Love You", i to na njen 65. rođendan, 25. februara 1997. godine.

Za pesmu "Liberian Girl" je snimljen i spot, koji je režirao Džim Jukič, a u njemu je bilo gomilu poznatih ličnosti iz sveta muzike, filma... U ekranizaciji ove numere našao se američki muzičar srpskog porekla Vird Al Janković, koji je poznat po tome što je na šaljiv način obradio mnoge Džeksonove hitove.

U spotu se još pojavljuju Beverli Džonson, Malkolm Džamal Vorner, Šerman Hemsli, Majim Bialik, Brigit Nilsen, Pola Abdul, Karl Viders, Vudi Goldberg, Kvinsi Džons, Džeki Kolins, Ejmi Irving, Džesmin Gaj, Rozana Arket, Lu Dajmond Filips, Olivija Njutn Džon, Džon Travolta, Kori Feldman, Stiven Spilberg, Debi Gibson, Rik Šreder, Bler Andervud, Babls (majmun Majkla Džeksona), Suzan Somer, Lu Ferigno, Don King i "sin", Virdžinija Madsen, Dejvid Koperfild, Bili Di Vilijams, Ričard i Emili Drajfus, Deni Glover, Olivija Hasi, Den Ekrojd, Stiv Gutenberg.

Pogledajte spot za pesmu "Liberian Girl":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA