≫ 

Marko Luis na rođendan svog oca opet objavljuje pesmu "Cveće cafnalo"

- Bio sam inspirisan očevom verzijom i bila mi je želja da napravim na neki način citat. Velika mi je čast da je Vlatko deo cele priče i svojom gitarom katapultirao pesmu u drugu dimenziju - kaže Marko

  • 0
Marko Louis

Marko Louis "Cveće cafnalo" Printskrin: Youtube/Marko Louis

Talentovani muzičar, Marko Louis, na rođendan svoga oca Ljubiše Stojanovića Louisa, a u saradnji sa legendarnim muzičarem Vlatkom Stefanovskim, ponovo objavljuje pesmu "Cveće cafnalo", omiljenu pesmu Markovih fanova.

Kompozicija "Cveće cafnalo" je pesma od poznatog Niškog autora Bratislava Bate Anastasijevića, inspirisana Mokranjčevom 12. rukoveti, koju je prvobitno otpevao Dragan Jović, a 1985. godine obradio i Markov otac Ljubiša Stojanović Louis.

- Desio se nesporazum vezano za autorska prava koji smo rešili i sada, srećom, ponovo objavljujemo moju verziju pesmu "Cveće cafnalo". Bio sam inspirisan očevom verzijom i bila mi je želja da napravim na neki način citat. Velika mi je čast da je Vlatko deo cele priče i svojom gitarom katapultirao pesmu u drugu dimenziju - kaže Marko.

Ljubiša Stojanović Loius - "Cveće cafnalo":

Video spot je posvećen borbi protiv nasilja nad ženama, temi koja je veoma aktuelna na svim društvenim poljima.

Režiju i fotografije potpisuje Dragan Jereminov, a za vanvremensku emotivnu numeru angažovani su glumci: Dragan Petrović Pele, Iva Ilinčić i Marijan Apostolović.

- Veoma mi je drago što sam imao priliku da sarađujem sa Peletom i Ivom kao i činjenicom da ćemo ovim spotom da podignemo svest ljudi da je nasilje nad ženama jako prisutno i da treba da obratimo pažnju na to- dodaje Marko  i nastavlja:

- Kada sam video kampanju pod nazivom Nije svako delo umetničko delo” dobio sam ideju da kontaktiram Autonomni Ženski Centar i da zajedno sa njima pošaljemo poruku javnosti - rekao je muzičar.

Pesma i spot su objavljeni 2017. godine i izazvali su veliku pažnju kod publike.

Ovog leta Marko Louis planira da objavi i fizičko izdanje novog albuma "Sloboda" kao de-lux verziju, koja će imati još nekoliko bonus pesama između ostalog i kompoziciju “Cveće Cafnalo".

Marko Louis takođe najavljuje i nekoliko koncerata, kao što su nastupi na Exit Festivalu 08.jula na Fjužn stejdžu, 22.jula koncert u letnjem Bitef art kafeu na Kalemegadnu, koncert u Aranđelovcnu 24.jula i u Novom Pazaru 28.jula i više.

Pesma "Cveće Cafnalo" dostupna je na YouTube-u i na svim važnijim digitalnim muzičkim servisima (Deezer, Sptify, Apple Musi, Tidal...)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA