Posetioci Arsenala privukli pažnju: Primetićete čirokane izdaleka, ali nema mesta predrasudama

Naizgled "neobični" posetioci festivala objasnili su sa kakvim se komentarima susreću zbog načina na koji izgledaju

  • 0
pankeri, Arsenal fest Foto: Mateja Beljan

Kragujevac je tokom Arsenala definitivno postao grad rokenrola, a gde su pankeri? Da njih i dalje ima, ili da su barem vizuelno ostali dosledni supkulturi kojoj pripadaju, bilo je primetno u publici u Kneževom arsenalu.

Ugledali smo jednog momka sa čiroki frizurom, misleći da je jedini. Inače, gigantska jež frizura, zihernadle, lanci, drečavo obojena kosa, martinke i poderane pantalone - imidž je koji se više ne viđa tako često, a onaj ko se i odvaži da takav izađe na ulicu mora da se spremi na to da će privući baš svaki pogled na ulici. I poneki komentar...

Dok nam je "čiroki" Dragan (21) pozirao, odjednom su se spontano kraj njegove glave pojavile još dve čirokane. I naravno, oko njih su se odmah okupile devojke očarane uvrnutim izgledom.

Pala su nova poznanstva i, naravno, fotografija za pamćenje. Dragan, Jop i Pavle pričalinsu nam svoje priče. Čirokane, ipak, nisu rezervisane samo za momke, te je u njihovom društvu bila i devojka koja je sa samopouzdanjem iznela istu frizuru i stil.

- Moji su u ovom fazonu, pa sam nasledio. Moj ćale svira treš metal - priča nam Jop.

Dragan kroz smeh odgovara.

- A moj ćale je Srbenda, sluša gusle.

Dragan, koji je inače iz okoline Smederevske Palanke, ispričao nam je kako je zavoleo pank.

- Bila je 2008. godina, ja sam imao sedam godina. Bio sam sa mojima u akva parku u Jagodini i čekali smo bus za nazad. Tada sam prvi put video lika koji izgleda kao ja sada. Imao je pirsing, ofarbanu kosu, martinke. Moji su bili u fazonu vidi narkomane i sektaše - priseća se Dragan.

U srednjoj je slušao rep i, konačno, otkrio je pank.

- Društvo kakvo je u Srbiji, čim me vide kažu OMG satanista, sektaš. A ja sam pravoslavac, drogu nisam probao u životu, ovo je samo stil. Svi upadaju u neke šablone vođeni TikTokom, tako da je mnogo njih ispalo iz fazona.

Retko ima ljudi koji hoće i smeju da izađu ovako - priča Dragan.

Priznaje, ovako se spremio samo za festival, a već kod studentskog doma čuo je komentare. Na Arsenalu je, bar, svoj na svome.

- Gospodska frizura, gospodska - komentarisale su devojke. Naravno, sa zvezdama večeri u publici samo su padali selfiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA