Garden sessions u Botaničkoj bašti od 26. do 29. jula

Očekuje nas bogat program

  • 0
GARDEN SESSIONS, Botanička bašta od 26. do 29 jula GARDEN SESSIONS, Botanička bašta od 26. do 29 jula Foto: Promo

Nekoliko nastupa sjajnih i popularnih muzičara biće održano u poslednjim danima jula u Botaničkoj bašti Jevremovac. Programe nazvane GARDEN SESSIONS organizuje Centar beogradskih festivala i pred beogradsku publiku dovodi Nena Belana i Fiumense, Matiju Dedića, sastav Galija i Nadu Pavlović.

Neno Belan & Fiumens BEST OFF

Neno Belan sa svojim Fiumensima nakon dve godine ponovo dolazi u Beograd i u Botaničkoj bašti nastupa 26. jula.

Jedan od koncertno najaktivnijih muzičara sa ex YU prostora, čije pesme zaokupljaju pažnju svojim mediteranskim melodijama, a svaka odiše zanosnom emotivnom poezijom, i u vreme pandemije je svoju kreativnost iskazivao kroz rad u studiju i stvaranje novih pesama.

Popularnost u Srbiji duguje i fazi iz doba grupe Đavoli čiji će opus Beograđani moći da čuju i na ovom koncertu. Svakako, Neno i Fiumensi izvodiće i pesme iz njegove solo karijere, tako da će posetiocima prikazati ovaj presek kao svojevrsni best off svog stvaralaštva.

Matija Dedić Tajna vještina – Muzika Zlatana Stipišića Gibonnija

Matija Dedić je renomirani muzičar i pijanista čija se neosporna virtuoznost potvrđuje iz albuma u album. Opčinjenost muzikom provela ga je kroz različite muzičke pravce, a najveću inspiraciju pronašao je u slobodi izražavanja koju mu pruža džez. Nakon brojnih Porinom nagrađenih izdanja i kompozicija, Matija je pronašao izazov u obradama pesama jednog od najistaknutijih autora – Zlatana Stipišića Gibonnija. Novo izdanje Tajna vještina, koje broji 9 instrumentalnih obrada najlepših Gibonnijevih kompozicija će biti izvedene 27. jula u okviru ovog nastupa..Numere Divji cvit, Žeđam, Cesarica i Kad sam nasamo s njom, svima su poznati naslovi koje je Matija majstorski odsvirao u intimnim, emotivnim džez obradama, zadržavši pritom esenciju I ritam originalnih verzija.

Galija - Akustično, kao nekad

Jedan od najtrajnijih sastava jugoslovenskog i srpskog rokenrola, Grupa Galija, nastupiće 28. jula. Sastav koji je osnovan pre 43 godine u Nišu, ime je dobio po istoimenoj kafani u kojoj su se članovi benda prvobitno okupljali. Kroz grupu je prošao veliki broj muzičara, a sadašnji sastav čine pevač, kompozitor i gitarista Nenad Milosavljević, pevač i tekstopisac Predrag Milosavljević, bubnjar Boban Pavlović, gitarista Dragutin Jakovljević, basista Slaviša Pavlović i klavijaturista Goran Antović. Izdanja grupe varirala su od progresivnog roka do mejnstrim orijentisanog zvuka, ovog puta publiku očekuje nastup u akustičnoj varijanti.

Nada Pavlović – Lady sings jazz

"Bela žena sa crnim glasom"

Muziciranje sa džez orkestrom Djuka Elingtona, džeziranje sa Čikom Korijom, ponuda Džozefine Bejker da se pridruži njenoj trupi, kao i Liz Mičel, članice čuvene grupe Boni M da bude pevačica u bendu koji je obeležio svetsku muzičku scenu sedamdesetih… i kompliment Arete Frenklin, koja joj je posle jednog nastupa u Nemačkoj prišla s pitanjem: „Gde ste naučili tako dobro da pevate klasičan američki džez?“

Na programu Izvrsne Nade Pavlović 29. jula u okviru Garden sessions će biti evergreen i jazz standardi.

Svi programi počinju u 20 časova, a cena ulaznica iznosi 800 dinara u pretprodaji, na dan koncerta 1.000 dinara.

Odobrava se 10% popusta na senior kartice na blagajni.

Ulaznice se mogu nabaviti od ponedeljka, 12.jula putem tickets.rs, a od utorka 13. jula na blagajni Botaničke bašte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA