"Gangsta's Paradise" je uprošćena verzija hita Stivija Vondera: Reper Kulio je morao da menja tekst

Stiviju se nije dopala prvobitna verzija pesme, pa je numera "Gangsta's Paradise" morala "na doradu"

  • 0
Coolio - Gangsta's Paradise Coolio - "Gangsta's Paradise" Printskrin: Youtube/Tommy Boy

Pesma koja je bila ogroman hit devedesetih godina prošlog veka jeste "Gangsta's Paradise" repera Kulija. Ukoliko niste znali, ova pesma je izmenjena verzija numere Stivija Vondera iz sedamdesetih koja nosi naziv "Pastime Paradise".

Kako piše songfacts.com, ideja Kulija nije bila da koristi Vonderovu pesmu. Naime, pevač po imenu Lari Sanders, koji ima umetničko ime L.V. (Large Variety), počeo je da radi na numeri i poslao demo Kuliju,  koji je tražio pesmu za snimanje za film "Dangerous Mind" iz 1995. godine. Reper je bio primoran da menja tekst pesme, a zna se i zašto.

Zbog semplovanja muzike Stevie Vondera, pesma "Gangsta's Paradise" jedna je od retkih numera Kulija koja ne sadrži nepristojne reči, jer Vonder nije cenio da je njegova pesma bude uparena sa psovkama. Naime, kako pišu strani mediji, Stiviju se nije dopala prvobitna verzija pesme, upravo zbog psovki, pa je numera "Gangsta's Paradise" morala "na doradu".

- Imao sam nekoliko vulgarnosti ... a on (Stivi Vonder) se nije saglasio sa tim. Zato sam promenio tekst - rekao je svojevremeo Kulio.

Kada je sve bilo u redu, Stivi Vonder je dao odobrenje. Pesma "Gangsta's Paradise" je postala vanvremenski hit, a na brojnim listama bila je na prvom mestu.

Kulio - "Gangsta's Paradise":

Stivi Vonder - "Pastime Paradise":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA