Spekulisalo se da je hit "Rolingstonsa" "Angie" o Bouvijevoj ženi, ali priča je totalno drugačija

Mik Džeger i Kit Ričards ispričali su svoju verziju

  • 0
The Rolling Stones, Rolingstonsi "Rolingstonsi" Foto: Tanjug/AP

"Rolingstonsi" su tokom svoje bogate hitove snimili veliki broj hitova, a jedan od najprepoznatljivijih je onaj koji se zovi "Angie" iz 1973. godine. Ovu pesmu napisali su Mik Džeger, koji danas slavi 78. rođendan i njegov kolega iz grupe Kit Ričards.

Ko je zapravo Endži iz pesme, postoji više priča. Prvo se spekulisalo da je pesma "Angie" posvećena ženi Dejvida Bouvija Anđeli, koja je u svojoj biografiji napisala da je Džegera zatekla u krevetu za svojim suprugom.

Međutim, Mik je demantovao ovu priču, i izneo svoju verziju. Džeger ističe da je gitarista "Stonsa" Kit Ričards napisao većinu teksta pesme

- Ljudi su počeli da govore da je pesma napisana o supruzi Dejvida Bouvija, ali istina je da je Kit napisao naslov. Rekao je, "Endž"', i mislim da je to bilo povezano sa njegovom ćerkom. Zove se Anđela. A onda sam samo napisao ostatak - rekao je svojevremeno Džeger, piše songfacts.com.

Čak se pričalo da je pesma "Angie" posvećena glumici Endži Dikinson, čak i Aniti Palenberg, nekadašnjoj devojci Kita Ričardsa.

Nedoumice je raščistio Ričards u svojoj autobiografiji.

- Dok sam bio u klinici (za odvikavanje od droga) (u martu i aprilu 1972), Anita je bila na putu da rodi našu ćerku Anđelu. Jednom kad sam izašao iz uobičajene traume, imao sam sa sobom gitaru i popodne sam napisao "Angie", sedeći u krevetu, jer sam konačno mogao da pomerim prste i ponovo ih stavim na pravo mesto... Samo sam rekao, "Angie, Angie." Nije se radilo o nekoj određenoj osobi; bilo je to ime, poput o, Dajana. Nisam znao da će se Anđela zvati Anđela kad sam napisao "Angie". Tih dana niste znali koji će biti pol deteta, sve dok nije iskočila - napisao je Kit Ričards.

Poslušajte pesmu "Angie" grupe "Roling Stons":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA