≫ 

Glumac Boris Pingović uskoro objavljuje svoj prvi kantautorski album

- Palo mi je napamet da objedinim te svoje darove i afinitete. Sviram gitaru od najranije mladosti i odlučio sam da svojim pesmama dam muzičko obličije - rekao je glumac

  • 0
Boris Pingović

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Glumac Boris Pingović, gost je nove epizode serijala Tanjug Reflektor, u kojoj otkriva da će uskoro biti objavljen njegov prvi kanatutorski album u kojem se svoju poeziju muzički uobličio.

Pingović naglašava da je do sada objavio dve knjige poezije i dodaje šaljivo da poeziju mnogi pišu, a retko ko čita.

- Palo mi je napamet da objedinim te svoje darove i afinitete. Sviram gitaru od najranije mladosti i odlučio sam da svojim pesmama dam muzičko obličije. Čini mi se da će na taj način moja poezija lakše doći do publike - kaže Pingović i dodaje da je svoj umetnički nagon pretvorio u kantautorski album koji će uskoro biti objavljen.

Kako kaže, muzički deo pripreme je završen.

- Aranžmane za album je radio moj dragi prijatelj Marko Milatović. Ima tu i fado muzike, kantrija, bluza...Najrazličitijih žanrova, ali verujem da će album biti interesantan publici - kaže Pingović.

Godinama unazad Pingović sa kolegom Nebojšom Dugalićem ima specijalan poetsko muzički kabare "Da, to su bili dani".

Pingović ističe da Voja, njihov prijatelj i saradnik u nastajanju kabarea, kaže da je taj program namenjen ciljnoj grupi od 1 do 101.

- Veoma različit generacijski presek uočavamo na našim nastupima. Tu su neki klinci koji prvi put čuju tu muziku i poeziju, ali i stariji koji možda prvi put čuju pesme Džonija Štulića. Naša radost kojem pristupamo tom programu je važan začin u uspehu kabarea - kazao je Pingović.

Za njega nema dileme da je pozorište preoštro kažnjeno na zvreme pandemije u Srbiji u odnosu na druge segmente društva.

- Poštovali smo sve mere i uvek smo pred publikom pod maskama, kada god smo to mogli pružali maskimum - kazao je Pingović.

Video: Da umijemo i odbranimo ove naše dane koji su nam dati: Nebojša Dugalić i Boris Pingović o kabareu koji izvode 15 godina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA