≫ 

ZZ Top ostao bez jednog od članova: Preminuo čuveni basista

Hil je nedavno pretrpeo povredu kuka što je ubrzalo njegov odlazak sa turneje benda po Severnoj Americi

  • 5
ZZ Top Dusty Hill, Dasti Hil Foto: Tanjug/AP

Džozef Dasti Hil (72), koji je bio basista američkog benda ZZ Top više od 50 godina, je preminuo. On je umro u snu u svom domu u Hjustonu, ali se ne navodi uzrok smrti. Njegovu smrt potvrdili su članovi benda Bili Gibons i Frenk Berd.

- Ožalošćeni smo vestima da je naš kum, kompadre, Dasti Hil, preminuo u snu u svom domu u Hjustonu - napisali su na Instagram stranici benda. - Nama, kao i legijama fanova ZZ Topa širom sveta, nedostajaće tvoje prisustvo, tvoja dobra priroda i posvećenost obezbeđivanju "podloge" Topu. Zauvek ćemo biti povezani sa tim "Bluz šaflom" - napisali su članovi rok benda.

Hil je nedavno pretrpeo povredu kuka što je ubrzalo njegov odlazak sa turneje benda po Severnoj Americi koja je trebalo da bude održana tokom ove i sledeće godine. Početkom ovog meseca, ZZ Top je prvi put od nastanka nastupio bez Hila. Dok je bio povređen, bend je svojim fanovima saopštio da će doći do promene u sastavu, pa je Elvud Fransis, dugogodišnji gitariski tehničar, popunjavao Hilovo mesto.

Dugo smatrani rok bendom sa najdugovečnijom originalnom postavom, ZZ Top je nastao 1969. godine u Hjustonu. Objavili su 15 studijskih albuma prodavši samo na tlu SAD-a 25 miliona nosača zvuka.

Video: Dr Nele Karajlić o knjizi Solunska 28, rokenrolu, Zabranjenom pušenju...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA