Epidemiološka situacija se menja: Ovo su pravila za odlazak na koncerte i festivale

Organizacija po istom protokolu za sve

  • 1
Koncert, nastup, festival Uslovi za odlazak na koncerte i festivale / Foto: Marc-Olivier Paquin/Unsplash

Dok epidemiološka situacija i pojava novih sojeva korona virusa zabrinjava stručnjake, ljubitelji uživo muzike, ali i pre svega - radnici u muzičkoj industriji koji su prošle godine ostali bez svih izvora prihoda, pitaju se pod kojim će se uslovima održavati koncerti i festivali. Uslovi su, ipak, ostali isti - za velike koncerte i festivale potrebno je da postoji posebno odobrenje Kriznog štaba.

U Beogradu svi koncerti koji su planirani za avgust biće organizovani po istom protokolu po kojem je organizovan i Bajagin koncert na Tašmajdanu.

Momčilo Bajagić Bajaga i instruktori, koncert na Tašu Momčilo Bajagić Bajaga i instruktori, koncert na Tašu / Foto: ATA Images

– Za one koncerte koje se održavaju u prostorima koji pripadaju Gradu Beogradu organizatori se pridržavaju istog pravila, a to je da na koncerte dolaze vakcinisani i oni koji imaju potvrdu o PCR ili antigenskom testu. Moj je apel na sve druge organizatore da, ukoliko žele da im se odobri održavanje koncerta ili neke druge maniofestacije, prihvate protokole koje je uradio Gradski zavod za javno zdravlje jer nam to garantuje da i dalje živimo normalno i da radimo, ali i da štitimo javno zdravlje – rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Podsetimo, koncerti makedonskog gitariste i pevača Vlatka Stefanovskog, kao i hrvatskog pop muzičara Masima Savića neće biti održani kako je planirano na stadionu Tašmajdan 30. i 31. jula, verć se pomeraju za septembar, saopštila je produkcija “Pro Scena”.

U dogovoru sa upravom Tašmajdana, kriznim štabom i muzičarima, spomenuta organizacija iz tehničkih i epidemioloških razloga, zakazane koncerte regionalnih umetnika, kao i gostovanje predstave - monokomedije "“Kakva ti je žena, takav ti je život“" Dragana Marinkovića Mace, pomera za nove termine na samom kraju leta.

Svi događaji će se i dalje održati za ograničen broj ljudi, uz poštovanje svih epidemioloških mera i preporuka koje donosi Vlada Srbije.

Sea Dance Festival

Kako je već ranije najavljeno, ovogodišnji Sea Dance festival pripremio je i poseban dan iznenađenja. Fantastičnoj postavi sedmog izdanja Sea Dance festivala, koji će ove godine trajati četiri dana u tirkiznoj uvali plaže Buljarica u Budvi, na ekstra danu 26. avgusta se pridružuju planetarni hitmejkeri Meduza – jedni od favorita za Gremi nagrade sa preko milijardu slušanja na video i striming platformama, multitalentovani umetnik iz Amsterdama, srpsko-holandskog porekla – Satori, koji će izvesti svoj originalni live nastup i legendarni rock sastav Bajaga i instruktori – jedan od najuticajnijih bendova sa prostora nekadašnje Jugoslavije, koji će te večeri zajedno sa fanovima pevati svoje vanvremenske hitove.

Sea Dance Festival Sea Dance Festival / Printskrin: Youtube/Sea Dance Festival

Jedan od ključnih uslova za održavanje festivala je pridržavanje bezbednosnih protokola za organizaciju masovnih događaja, koje je EXIT festival primenio u Novom Sadu, ali prilagođenih uslovima u Crnoj Gori. Na festival će moći da uđu svi koji su dobili makar jednu dozu vakcine, svi koji imaju dokumentaciju da su preležali koronu (dokument ne stariji od 180 dana) ili svi koji poseduju negativan rezultat PCR testa, ne stariji od 72 sata. S obzirom na mere uvedene u Crnoj Gori moguće je da će se uslovi za ulazak dodatno proširiti od 2. avgusta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojko

    29. jul 2021 | 13:32

    Neki koncerti su odgodjeni za septebmar a neki zakazani za avgust. Valjda kakvu ko vezu ima u kriznom stabu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA