≫ 

Poslednja želja Dastija Hila - da se ZZ Top ne raspadne posle njegove smrti: Rokeri se opraštaju

Velika rokenrol imena imala su samo reči hvale za basistu grupe ZZ Top

  • 0
ZZ Top Dusty Hill, Dasti Hil ZZ Top / Foto: Tanjug/AP

Basista grupe ZZ Top Dasti Hil preminuo je u 72. godini. Tužnu vest potvrdili su juče članovi benda Bili Gibons i Frenk Bird.

- Tužne smo zbog vesti danas da je naš saputnik, Dusti Hil, preminuo u snu kod kuće u Hjustonu. Nama, zajedno sa legijama ZZ Top fanova širom sveta, nedostajaće tvoje prisustvo, tvoja dobra priroda i trajna posvećenost... Nedostajaćeš nam jako, amigo - naveli su muzičari u izjavi za mediji.

ZZ Top je zbog smrti Dasti Hila otkazao naredni nastup u Simpsonvilu. Inače, pre nekoliko dana, 23. jula, Bili Gibons i Frenk Bird prvi put su nastupili bez Dastija Hila tokom pet decenija otkako bend postoji.

ZZ Top Dusty Hill, Dasti Hil Dasti Hil / Foto: Tanjug/AP

Veliki muzičar je verovatno znao da mu se bliži kraj, te već sada znamo da se ZZ Top neće raspasti, budući da je Dasti Hil želeo da bend postoji i nakon njegove smrti.

- Kao što je Dusti rekao po odlasku, ,,Neka šou ide!" I ... sa poštovanjem, krenućemo dalje i poštovati njegove želje - rekao je Bili Gibons za SiriusXM radio.

Inače, od Dastija Hila već uveliko se opraštaju mnoge zvezde rokenrola. Od Dejvida Koverdejla iz grupe Whitesnake, do Flija, basiste Red Hot Chili Peppersa.

- Počivaj u miru, Dasti Hil - napisao je gitarista grupe Guns N' Roses Sleš.

- Veoma sam tužan što sam čuo vest da je Dasti preminuo... Prelepa duša - napišao je Dejvid Koverdejl na Tviteru.

- O, čoveče. Volim Dastija Hila. Istinski roker - napisao je Fli iz Red Hot Chili Peppersa.

- Počivaj u miru Dasti Hili iz grupe ZZ top. Moje misli su usmerene prema Biliju Gibonsu i Frenku Birdu i prema svim fanovima ZZ Topa - napisao je Ozi Ozborn.

- Vau! Dasti Hil. Kakva ikona. Basista ZZ Topa zauvek. Tako jedinstven. Uvek džentlmen iz dana kada smo im svirali kao predgrupa, tokom nedavnih dana kada su nam oni bili predgrupa. Ne znam šta da kažem, osim ,,hvala" - napisao je Pol Stenli iz grupe Kiss.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA