Kako je nastao Luisov vanvremenski hit "Dudo": Legendarni muzičar ga posvetio jednoj ženi

U pitanju je jedna od najpoznatijih Luisovih pesama

  • 6
Groblje, grob , pomen, godišnjica smrti, Ljubisa Stojanovic Luis Foto: ATA Images

Decenija je prošla otkako je preminuo legendarni srpski pevač Ljubiša Stojanović Luis. Umetnik jedinstvenog glasa objavio je tokom karijere brojne pesme koje su postale evergrin, a jedan od najprepoznatljivijih njegovih hitova je "Dudo".

Gostujući pre nekoliko godina u emisiji "Nikad nije kasno", Dubravka Stojanović Duda, bivša Luisova žena, ispričala je kako je nastala ova čuvena numera, koja je upravo njoj posvećena.

- Doneo mi je ploču u Minhen i bacio u krilo. Na njoj je pisalo "Dudi s ljubavlju". Bila sam užasno uzbuđena, a kada je izvadio ploču i stavio na gramofon... Čula sam pesmu i bila pet dana bolesna. Nisam mogla da ustanem iz kreveta - rekla je Dubravka Duda Stojanović.

Inače, Luis je svojvremeno misteriozno izjavio da je pesmu "Dudo" posvetio jednoj ženi. Numera je nastala 1983. godine, kada su Duda i Luis godinu dana bili u vezi.

- Luis nam svima mnogo nedostaje. On je bio i ostao moja najveća ljubav. Deca i ja ga, bez preterivanja, spominjemo svakodnevno. Moj muž je bio izuzetno duhovit čovek. Zapravo, ja sam se za njega udala jer me je strašno zasmejavao - rekla je svojevremeno Dubravka Stojanović.

Poslušajte ovu numeru Ljubiše Stojanovića Luisa - "Dudo":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    2. avgust 2021 | 13:58

    Sta je sad krece rat Luisovih zena.. i ovako ne mogu da se dogovore oko nasledstva sad ce i medijski da se otimaju o njega kad ga nema... Sa obe zene ima po troje dece.. oni su njegova deca.. a vas dve da prestanete da svadjate njegovu decu... Sram vas bilo obe.. i Dudu i Silvanu.. Ako ste ga volele poslusacete savet ako niste onda .... sram vas bilo....

  • Iskreno

    2. avgust 2021 | 13:31

    Ja ne znam ko moze da slusa ovakve pesme,veze s muzikom nemaju

  • Aca

    2. avgust 2021 | 16:27

    Laprdanje.. Pesmu u originalu peva Dusko Kostic i zove se Đulo 1979.. Luis je prepevao..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA