≫ 

Pevač Led Zeppelina Robert Plant otkrio koja pesma mu je bila najzahtevnija da otpeva

- Bilo je: "Kako ću te reči dovesti do kraja trake, a da se ne srušim?" Bio je to tako divan šmek - rekao je roker

  • 1
Robert Plant Led Zappelin Robert Plant Led Zappelin Foto: Wikipedia/Phil King

Robert Plant, pevač grupe Led Zeppelin, otkrio je da je pesma "Polly Come Home", jedna od obrada koju je snimio zajedno sa Alison Kraus za album "Raising Sand", jedna od najtežih numera koju je otpevao u svojoj karijeri.

- To je jednostavno najteže muzičko delo za pevanje u tempu u kojem smo ga pevali. To je jedan od najtežih poziva koje sam imao, osim audicije za bend Yardbirds - rekao je Plant u podkastu Digging Deep, a prenosi ultimateclassicrock.com.

Dok je originalna verzija pesme Džina Klarka, objavljena 1969. na albumu "Dillard & Clark LP Through the Morning, Through the Night", bila kantri melodija srednjeg tempa, Plant i Krausova su se odlučili da uspore korak do opojnog zamaha.

- To je tako izvanredan osećaj i tako je lepa pesma. Sama pesma je tako dirljiva. I to je tako spora. Dakle, prvi uvodni stihovi pesme, u mojim grudima, plućima, glasnim žicama, u mom smislu vremena ... Bilo je: "Kako ću te reči dovesti do kraja trake, a da se ne srušim?" Bio je to tako divan šmek - rekao je Plant.

Legendarni roker je odlično otpevao pesmu i dobio pozitivne kritike. Album "Raising Sand" je prodat u više od milion primeraka u Americi, a saradnju Planta i Krausove mnogi su hvalili. Duo je osvojio 5 Gremija, uključujući ploču i album godine.

Robert Plant i Alison Kraus - "Polly Come Home":

Video: Vladislav Kokotović: Goblini sa istim žarom izlaze na scenu kao i pre 25 godina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA