Humanitarni koncert "Jovanovo sunce" 17. avgusta u Nišu

Sav prihod biće uplaćen banci Dobročinstva za lečenje malene Taše Vučković od svega dve godine iz Žitorađa, kojoj je hitno potrebna operacija tumora zadnje lobanjske jame

  • 1
Koncert

Koncert ilustracija Foto: Pixabay

Memorijalno-humanitarni koncert „Jovanovo sunce“ biće realizovan 17. avgusta u dvorištu Univerziteta u Nišu, u čast nedavno preminulog mladog muzičara Jovana Veselinovića, saopštili su organizatori - udruženje “Štek House” i bend “Hazel”, u kome je mladić svirao.

Kako navode članovi njegovog benda, bubnjar Jovan je bio mlad momak, pun snova i želja, umetnička duša, maturant niške umetničke škole.

I dalje je ostala misterija oko smrti mladog Nišlije, čije je beživotno telo pronađeno na gradilištu u ulici Branka Krsmanovića u Nišu, nakon potrage u trajanju od četiri dana.

Ulaznica na ovaj muzički događaj se neće naplaćivati, ali svi koji budu želeli da posete koncert, mogu da doniraju novac prema svojim mogućnostima u kutiji na samom ulazu u dvorištu Univerziteta.

Sav prihod biće uplaćen banci Dobročinstva za lečenje malene Taše Vučković od svega dve godine iz Žitorađa, kojoj je hitno potrebna operacija tumora zadnje lobanjske jame.

Jovan Veselinović je sa bendom osvajao brojne nagrade i svoj grad uvek predstavljao u najlepšem mogućem svetlu na festivalima u Srbiji i regionu.

Smatrajući da sigurnost mladih uvek mora biti na prvom mestu, organizatori ovim događajem žele da podignu svest o nestaloj deci i bezbednosti omladine, i da edukuju ljude o važnosti hitnog reagovanja kada se desi neki slučaj nestanka mladih u njihovoj okolini, sličan ovome.

Takođe, apeluju na uvođenju sistema upozoravanja javnosti - Amber Alert, koji se pokreće kao pomoć u traženju nestale dece, a stvoren je u SAD-u 1996. godine.

U sećanje na svog prijatelja i kolegu Jovana, na memorijalno-humanitarnom koncertu sviraće niški bendovi “Hazel”, “Dexter”, “Gora” , “Voodoo” i beogradski sastav “Lisilo”.

Zbog poštovanja epidemioloških mera usled virusa Kovid-19, broj posetilaca je ograničen na 500 ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA