Marko Louis: "Kad već imam tu čast da nastupam na platou pored Pobednika - da baš bude pobednički"

Muzičar će imat koncet 31. avgusta na platou kod spomenika Pobedniku na Kalemegdanu

  • 0
Marko Louis Marko Louis Foto: ATA Images

Balkan soul muzičar Marko Luis izjavio je danas da će priprediti poseban, "pobednički" koncert 31. avgusta na platou kod spomenika Pobedniku na Kalemegdanu, gde će mu gostovati i trubači, a za sredinu septembra najavljuje izlazak svog prvog albuma za decu "Ja se zovem Slon".

- To je specifičan prostor, bili su tu sjajni koncerti elektronske muzike i stvarno je prelepo. Kad sam dobio poziv Cebef-a - veliki kez na licu! I počeo sam istog trenutka da pripremam nastup, da bude poseban. Kad već imam tu čast da nastupam na platou pored Pobednika - da baš bude pobednički! - rekao je Luis agenciji Tanjug.

Centar beogradskih festivala (Cebef) organizuje na platou kod Pobednika dvodnevni muzički događaj "Urban sešns", u okviru kog večeras svira alternativni bend Buč Kesidi, a u utorak će na koncertu nazvanom "Leto je pobednik" Luis nastupiti uz vokalne i instrumentalne goste, među kojima je istakao "prijatelje, braću" iz trubačkog orkestra Barka Bras iz Knjaževca.

Od pesama sa do sada objavljena samostalna četiri albuma, Luis kaže da obavezno na svakom koncertu mora izvesti "Shine On Me", koja je jednostavno "nešto što ne sme da se preskače", "Ćutaću" uz koju odmah "raja počne da peva" i "Cveće cafnalo" autora Bratislava Anastasijevića (1936-1992) inspirisanu Mokranjčevim "Rukovetima", čije izostavljanje bi, smatra muzičar, na društvenim mrežama verovatno izazvalo hejterske poruke.

Prema njegovim rečima, beogradski koncert biće "šlag i voćkica na torti" njegove letnje turneje tokom koje je svirao u Novom Pazaru, Nikšiću, Podgorici, Sarajevu, kao i na novosadskom festivalu Egzit, koja je bila i prva prilika da uživo predstavi i čuje kako ljudi reaguju na pesme sa aktuelnog albuma "Sloboda" objavljenog na kraju pandemijske 2020. godine.

- Svi pevaju, tako da mi je to zeleno svetlo - ističe muzičar.

Marko Louis Marko Louis Foto: ATA Images

Luis je rekao da ima "već tri nova albuma u produkciji", a sledeći će biti "Ja se zovem Slon" sa sedam novih pesama za decu i pojaviće se 12. septembra kada je promocija izdanja na Dečijem sajmu u Beogradu.

Prema njegovim rečima, "Ja se zovem Slon" donosi pesme o rođendanu, školi, matematici, znanju i sličnim temama, namenjene su "i za stariju decu od 45, 60 godina i za mladu od tri meseca", a glavni lik albuma je "egocentrični slon koji zna da je najveći i najbolji".

- Svakodnevno sam se edukovao Diznijevim i Drimvorks crtanim fimovima, koji imaju sjajne muzike. Odrastao sam uz filmove ''Maza i Lunja'', ''Kralj lavova'' ili ''Knjiga o džungli'' koji su pokazatelj da ne mora da bude bude naivno, nego mogu da budu lepi aranžmani, ''Njuorleans'', kantri i svi žanrovi sveta da se ubaciju u dečju muziku - rekao je Luis.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA