≫ 

Metallica časti za 30. rođendan "The Black Album": Poslušajte nove pesme "The Metallica Blacklist"

Čuvena grupa sarađivala na ovom izdanju sa preko 50 muzičara

  • 4
Metallica, Metalika

Printskrin: YouTube/Metallica

Za proslavu tridesetogodišnjice od objavljivanja svog čuvenog izdanja poznatog kao"The Black Album", legendarni rok sastav Metallica je obradovao svoje mnogobrojne obožavaoce širom sveta kompilacijom "The Metallica Blacklist" na kojoj se nalaze saradnje sa preko 50 muzičara.

Ovo izdanje donosi novu dimenziju albuma koji je komercijalno proslavio bend, a raznovrsnost umetnika koji učestvuju na ovom projektu dokazuje univerzalnost i vanvremenski kvalitet pesama koje se nalaze na njemu. Hitove kao što su "Enter Sandman", "The Unforgiven", "Nothing Else Matters", "Wherever I May Roam" i "Sad But True" donose muzičari koji su nekada delili scenu sa bendom, ali i neke mlađe generacije koje su došle u godinama nakon objavljivanja originalnog albuma.

Na 53 numere nalaze se kantautori, kantri izvođači, elektronski i hip hop umetnici koji svoju ljubav prema ovim pesmama dele sa pank rokerima, ikonama roka, metala... Neki od njih su Miley Cyrus, Elton John, Yo-Yo Ma, Chad Smith, Juanes, Alessia Cara, The Warning, J Balvin, Cage The Elephant, Phoebe Bridgers, Sam Fender, Moses Sumney, Weezer, St. Vincent, Chris Stapleton, Kamasi Washington...

Kako bi cela kampanja bila još značajnija, bend je odlučio da svi prihodi od prodaje "The Metallica Blacklist" izdanja budu ravnomerno raspoređeni između 50 humanitarnih organizacija koje su, u saradnji sa "All Within My Hands"- dobrotvornom organizacijom koju je osnovala Metallica, odabrali saradnici na albumu.

Uz ovu kompilaciju predstavljena je i obnovljena verzija Grammy nagrađenog izdanja "The Black Album" koja donosi vrhunski kvalitet zvuka. Osim u digitalnom obliku i na streaming platformama, "The Black Album (Remastered)" stiže i u nekoliko fizičkih izdanja: kao dvostruki vinil, standardni CD, u obliku proširenog izdanja sa 3 CD-a, kao i u fenomenalnom limitiranom Deluxe Box Setu koji je će svojim raznovrsnim sadržajem obradovati one najvernije fanove i kolekcionare.

"The Metallica Blacklist" izdanje je dostupno na streaming platformama od danas, a fizički formati, uključujući 4 CD-a i limitirano izdanje sa 7 vinila, globalno postaju dostupni 1. oktobra.

Poslušajte kako zvuče i ostale pesme sa albuma "The Metallica Blacklist":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Todorović

    12. septembar 2021 | 15:35

    Neke verzije stvarno zvuče odlično, ali je meni i dalje najjači utisak koliko je moćan crni album. Verovatno jedan od par najboljih albuma ikad snimljenih u istoriji.

  • Iva

    12. septembar 2021 | 23:16

    Jedna jedina Metallica 🤟🤟🤟

  • Miojko

    13. septembar 2021 | 10:55

    kako se na engleskom kaze "mamuzanje mrtvog konja"?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA