≫ 

Minja Subota biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana, a evo kada dobija ulicu u Beogradu

"Dečiji kulturni centar negovaće trajno sećanje na svog Minju"

  • 5
komemoracija Đorđa Marjanovića Đorđu Marjanoviću Minja Subota / Foto: ATA Images

Čuveni televizijski voditelj Minja Subota, koji je preminuo danas u 82. godini, biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana, a dobiće i ulicu u Beogradu, najavili su nadležni.

- Naš Minja uz koga smo svi rasli. Minja koji nas je pesmom učio da budemo dobri ljudi i da razumemo svet. Minja koji je uvek bio vedar i nasmejan i kada se borio sa teškom, podmuklom i opakom bolešću - oprostio se od čuvenog voditelja zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svom Fejsbuk nalogu.

Kako je dalje napisao, kad bi neko pomenuo Minju Subotu svi, stariji ili mlađi Beograđani, odmah pomisle na “Muzički tobogan", emisiju detinjstva svakoga od nas.

- Minja je obeležio uspešne decenije tadašnje Televizije Beograd. Bio je inženjer elektrotehnike. Bio je uspešan muzičar, pevač, kompozitor, kantautor, scenarista i tvorac mnogobrojnih emisija na radiju i televiziji - napisao je on.

- Počivaj u miru, Minja. Mnogo si se namučio poslednjih godina, ali nisi dao da se to primeti. Ti si učio nas, a sada je red da se mi odužimo tebi. Prvo sahranom u Aleji zaslužnih građana, a potom trajnim sećanjem. Za tri godine dobićeš ulicu u našem gradu, a Dečiji kulturni centar koji si vodio do odlaska u bolnicu negovaće trajno sećanje na svog Minju - napisao je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    17. septembar 2021 | 10:12

    E on je čovek koji potpuno zaslužuje da bude sahranjen u aleji zaslužnih građana.Počivajte u miru.

  • 🌞

    17. septembar 2021 | 10:45

    Čovjek je LEGENDA.🎚🕯🥀

  • 17. septembar 2021 | 10:29

    Tek za tri godine DOTLE ĆE BITI ,,ZABORAVLJEN,,➕👍🕯️🌹🌹🌹🌹🌹🌹

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA