Kombinacija džeza i opere kakvu niste čuli: Muzički tour de force Hokon Kornstad u Beogradu

Uvod u nesvakidašnji nastup Hokona Kornstada napraviće nova snaga na srpskoj i evropskoj muzičkoj sceni, saksofonista Rastko Obradović, u duetu sa super talentom na kontrabasu, studentom iz Graca, Milošem Čolovićem

  • 0
Hakon Kornstad, Superkultivator

Hakon Kornstad / Foto: Promo/Superkultivator

Pripremite se za kondenzovanu kulturološku imunizaciju: vreme je za prvu dozu Super-kultivatora. Pop-up fiesta muzike i hedonizma, Super-kultivator, iskače na dobro poznatom terenu – u bašti Super Dota u petak 17. septembra u 20h.

Muzički tour de force Super-kultivatora je nastup Hokona Kornstada iz Norveške. Hokon je već imao međunarodnu reputaciju kao džez saksofonista kada je otputovao u Njujork u potrazi za inspiracijom i svežim idejama. Tamo je otkrio operu i u njoj svoju novu strast. U muzičkom svetu Hokona Kornstada okruženi ste muzikalnošću koja pogađa sva čula a njegova kombinacija džeza i opere zvuči kao da je postojala oduvek. Hokonov projekat „Tenor Battle“ kombinuje oba njegova talenta i predstavlja svetsku senzaciju. To zaista jeste bitka dva tenora u kojoj je glavni i jedini protagonista Kornstad, koji raskošnim tenorom peva operske arije i napolitanske pesme i sam sebe prati na saksofonu.

Hakon Kornstad, Superkultivator

Hakon Kornstad / Foto: Promo/Superkultivator

Uvod u nesvakidašnji nastup Hokona Kornstada napraviće nova snaga na srpskoj i evropskoj muzičkoj sceni, saksofonista Rastko Obradović, u duetu sa super talentom na kontrabasu, studentom iz Graca, Milošem Čolovićem.

Super-kultivator donosi jedinstveno iskustvo u epicentru muzike, na korak od umetnika, uz najbolja vina i hranu spremljenu po receptima koji su u porodici kuvara već više decenija. Proizvod je sinergije marketinške agencije Super Dot i organizacije Multikultivator i njihovih višegodišnjih nezavisnih i zajedničkih projekata i aktivnosti.

Dirigovana večera priprema se na licu mesta, a posetioci mogu da biraju između mesnog i vegetarijanskog menija. Koncert počinje tek kada se završi večera i sluša se sa pažnjom.

I to nije sve! Svaki posetilac može postati učesnik Super-kultivatora i ostaviti trag u celovečernjem foto radu Luke Klikovca, fotografa čije su glavne oblasti umetničkog delovanja eksperimentalna fotografija i istraživanje u tehničkim i kreativnim oblastima fotografije.

Poseban akcenat stavljen je na povezivanje mladih umetnika iz Srbije sa internacionalno etabliranim gostima uz sticanje novih znanja. Hokon Kornstad će držati master klas na temu lupinga i semplovanja uživo (live looping & sampling), u četvrtak 16. septembra u prostorijama Super Dota u partnerstvu sa platformom za neformalno muzičko obrazovanje Multiverzitet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA